Ο 1ος Πανελλαδικός Μαραθώνιος Χορού 2012, «Χορεύοντας για καλό σκοπό» πραγματοποιείται, σήμερα το απόγευμα, στη Λάρισα, στο πλαίσιο του 3ου Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα», συνδυάζοντας την προσφορά προς τον συνάνθρωπο με την χαρά και την έκφραση που προσφέρει ο χορός. Αντί άλλης συμμετοχής, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν με μία σακούλα με προϊόντα, (αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά, λάδι, μαρμελάδα, ντοματοπελτέ, ρύζι, φρυγανιές, όσπρια, κονσέρβες), που έχουν στόχο την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου.

Η συμμετοχή στον μαραθώνιο κρίνει το επίπεδο αντοχής και όχι τις χορευτικές ικανότητες των διαγωνιζομένων. Στο τελευταίο τέταρτο κάθε ώρας του μαραθωνίου θα υπάρχει παρουσίαση διαφορετικών χορευτικών ειδών (λάτιν, άφρο, τάνγκο, χιπ χοπ, μοντέρνος, κ.α.). Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα επιτρέπεται σε όποιον θέλει από το κοινό να χορέψει και να συμμετέχει στις ομαδικές δράσεις που θα γίνουν στο χώρο. Το 1ο, 2ο και 3ο ζευγάρι θα βραβευτούν και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 20 ζευγάρια, ενώ αναμένεται να δηλώσουν και άλλα κατά την έναρξη της εκδήλωσης. Οι διαγωνιζόμενοι, με βάση συγκεκριμένους κανόνες, αναμένεται να χορέψουν μέχρι ...τελικής πτώσεως.


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ