Μία θεαματική παράσταση που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Badminton των Αθηνών στις 23 Ιανουαρίου του 2012... ένα χορευτικό show, που έχει πρότυπο τις μεγάλες παραγωγές του ινδικού κινηματογράφου.

Δημιουργήθηκε στο Παρίσι και παρουσιάζεται συνεχώς από το 2006, πάντα με πολλή μεγάλη επιτυχία. Η ιδέα της δημιουργίας του σώου στα πρότυπα των ταινιών Bollywood βγήκε από τη γνωστή οικογένεια – δυναστεία της βιομηχανίας του Bollywood, τους Merchants, γι’ αυτό και το πρώτο σώου είχε ονομαστεί Merchants of Bollywood.

Το «Bollywood Show» προσφέρει στους θεατές μια ονειρική φυγή από την πραγματικότητα και τους ταξιδεύει στην ψυχή της ινδικής κουλτούρας.

Εμπνευσμένο από το Bollywood, αυτή τη μεγάλη βιομηχανία του σινεμά, των γεμάτων λάμψη και υπερβολή ταινιών, γεμάτο από χρώματα Ινδίας, ιστορίες αγάπης, όνειρα και ρομαντισμό, συνδυάζει χορό, μουσική και τραγούδι. Με πολυτάλαντους και γεμάτους πάθος χορευτές και με τις περισσότερες χορεύτριες να προέρχονται από τα καλλιστεία επιλογής της Μις Ινδία της Γαλλίας.

Με τα πιο όμορφα τραγούδια του ινδικού σινεμά και μέσα από μια έκρηξη χρωμάτων και φωτός, το «Bollywood Show» προσφέρει ένα καταπληκτικό θέαμα μοντέρνων και παραδοσιακών χορών, με τους χορευτές να αλλάζουν συνεχώς τα κοστούμια, τα όποια είναι πάνω από 100 και προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας, μιας χώρας με τεράστιο πολιτισμικό πλούτο. Οι χορευτές και χορεύτριες, είτε μεμονωμένα, είτε σε ζευγάρια, είτε ομαδικά, αλλάζοντας κάθε φορά χορογραφία, ζωντανεύουν συγκινήσεις και συναισθήματα χαράς και μελαγχολίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης και ξεδιπλώνουν, μέσα από υπέροχες σκηνές και ένα εκθαμβωτικό σώου, τη γοητεία της Ινδίας, αποκαλύπτοντας μια Ινδία μοντέρνα και συνάμα παραδοσιακή.

Η σκηνοθεσία και καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Γάλλο-Ινδού σκηνοθέτη Mohan Delamourd .

Πηγή: Αθήνα 984.gr