Έχουν περάσει 40 χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ "L.A.Woman" και από τον θάνατο του Jim Morrison που ακολούθησε αμέσως μετά στο Παρίσι, αλλά ο μύθος τους δεν ξεθωριάζει με τίποτα. Όπως ο Elvis, όπως ο Jimi Hendrix, η Janis Joplin ή ο Bob Marley, έτσι και ο Morrison μπορεί να έχουν πεθάνει αλλά δεν έχουν ξεχαστεί, η σκόνη του χρόνου δεν κολλάει πάνω τους. Συνεχίζουν να πουλάνε σαν να είναι τώρα, δοξάζονται διαρκώς και δίνουν αίγλη στη ροκ μυθολογία ή, για να το πω καλύτερα: είναι η ροκ μυθολογία.
Βέβαια οι  επίγονοι δεν στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων μετατρέποντας το δημιούργημα τους σε φτηνή συναλλαγή. Κληρονόμοι, διεκδικητές δικαιωμάτων, συνεργάτες, εταιρίες εκπροσώπησης, συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να πάρουν ένα κομμάτι απ' αυτούς τους μύθους της ποπ κουλτούρας, να δαγκώσουν κάτι απ' την πίττα, να διαμοιράσουν τα ιμάτια τους.
 
Για χρόνια, μετά τον θάνατο του Jim Morrison, οι υπόλοιποι Doors συνέχιζαν κανονικά, κυκλοφορόντας δίσκους και κάνοντας και συναυλίες αλλά κάποια στιγμή τα 'σπασαν και ο John Densmore βρέθηκε απέναντι στους άλλους δύο, τον Ray Manzarek και τον Robby Krieger, προσπαθώντας να τους σταματήσει να χρησιμοποιούν το όνομα Doors. Τα κατάφερε με δικαστική απόφαση το 2005 κι από τότε οι σχέσεις έχουν παγώσει. Ο μύθος όμως του συγκροτήματος συνεχίζει να είναι ζεστός.
 
Πρόσφατα παρουσιάστηκε η επετειακή επανακυκλοφορία του «L.A. Woman», που είναι πια διπλό άλμπουμ με επί πλέον ηχογραφήσεις και demo της εποχής καθώς και το ακυκλοφόρητο τραγούδι "She Smells So Nice/Rock Me", ενώ παρουσιάστηκε και το αντίστοιχο dvd που περιλαμβάνει ένα ντοκιμαντέρ για το πως δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε το τελευταίο άλμπουμ των Doors. Τίτλος του dvd ένας αναγραμματισμός/παιχνίδι με το όνομα του Jim Morrison που ίσχυε από τότε "Mr Mojo risin': The Story of L.A. Woman". Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Manzarek με τον Krieger αλλά ο Densmore ήταν απών. 
 
Τον Φεβρουάριο θα βγει στις αίθουσες το ντοκιμαντέρ "Re: Generation" που πραγματεύεται την συνεργασία διάφορων παραγωγών και dj's οι οποίοι συνεργάζονται με μουσικούς διαφόρων γενεών και εποχών στην δημιουργία μουσικής. Ο dj Skrillex συνεργάστηκε με τους τρεις Doors, μόνο που ο Densmore ηχογράφησε μόνος του τα τύμπανα για να μην συναντηθεί με τους υπόλοιπους. Το τραγούδι "Breakin' Sweat", που προέκυψε από αυτή τη συνεργασία, ο Ray Manzarek το χαρακτήρισε σαν το πρώτο τραγούδι των Doors για τον 21ο αιώνα, ενώ και οι δύο τους προσπάθησαν να ρίξουν γέφυρες προς τον Densmore στην πρόσφατη εκδήλωση για το "L.A. Woman", λέγοντας πως γουστάρουν πολύ να παίξουν πάλι όλοι μαζί, αν και σχεδιάζουν να κάνουν μέσα στη χρονιά περιοδεία ως «Manzarek/Krieger», ενώ αποκάλυψαν πως υπάρχει κι άλλο ακυκλοφόρητο υλικό από ηχογραφήσεις και live των Doors που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. 
 
Οι άνθρωποι μπορεί συχνά να αποδεικνύονται "μικροί" για τον μύθο που τους περιλαμβάνει, όμως ακόμη κι έτσι, ο μύθος παραμένει άφθαρτος. Παρά τις μικρότητες που έχουν υποστεί, οι Doors, o Elvis Presley, οι Beatles, οι Led Zeppelin, οι Pink Floyd, o Jimi Hendrix, o Bob Marley, o Michael Jackson δεν πεθαίνουν ποτέ.


Πηγή: Τοspirto.net