Ο σκηνοθέτης της ταινίας Το Κορίτσι με το Τατουάζ, Ντέιβιντ Φίντσερ, αποφάσισε να μην προβληθεί η ταινία του στην Ινδία, επειδή δεν ήθελε να λογοκρίνει σκηνές της ταινίας.  
Αν και η ταινία περιλαμβάνει σκηνές βίας, βιασμού και γυμνό, οι -συνήθως συντηρητικοί- Αμερικανοί δεν του έδωσαν τον χαρακτηρισμό NC-17, αλλά εκείνον του R (μπορεί να το δει ανήλικος εάν συνοδεύεται από ενήλικο).  

Τα πράγματα, όμως, δεν κύλησαν ομαλά στην Ινδία, όπου το Κεντρικό Συμβούλιο Πιστοποίησης Ταινιών (γνωστό και ως Συμβούλιο Λογοκρισίας) αποφάσισε ότι Το Κορίτσι Με το Τατουάζ περιλαμβάνει πολλές γυμνές σκηνές (πέντε για την ακρίβεια).  

Η εταιρεία διανομής αποφάσισε να αναβάλλει την προβολή της ταινίας μέχρι να λυθεί το θέμα. Σύμφωνα, όμως, με το Variety η ταινία δεν θα λάβει τελικά καθόλου διανομή στη χώρα, μιας και ο σκηνοθέτης αρνείται να λογοκρίνει σκηνές της ταινίας.  

«Το Συμβούλιο Λογοκρισίας έκρινε ότι η ταινία δεν είναι κατάλληλη για δημόσια προβολή στην αναλλοίωτη μορφή της και, αν και παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το όραμα του σκηνοθέτη, θα σεβαστούμε -όπως πάντα- τις οδηγίες του Συμβουλίου» δήλωσε εκπρόσωπος της Columbia Pictures στην Ινδία.  

Το Συμβούλιο είχε ζητήσει να κοπούν οι γυμνές σκηνές, κάτι που ο Ντ.Φίντσερ δεν έκανε αποδεκτό.


Πηγή: in.gr
TAGS