Την γνωστή και αγαπημένη «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου, σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και σκηνοθεσία Φωτεινής Μπαξεβάνη παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο Θέατρο Badminton, από τις 3 ώς τις 18 Μαρτίου.  
Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ' τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ' αυτή, τι... άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια.

Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ' ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να έχουν την ησυχία τους.  

Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ-μπαμ  μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ - μπαμ - μπαμ είχε κόκα - κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.

Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα...  

Τα γνωστά ντενεκεδάκια ζωντανεύουν στην παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σ’ έναν πρωτότυπο συνδυασμό αντικειμενοθεάτρου-μαύρου θεάτρου και κινουμένου σχεδίου. Μία παράσταση ατμοσφαιρική, χαρούμενη, με τη χρήση άχρηστων υλικών αλλά και σημερινής τεχνολογίας και θεατρικών εφέ.  

Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 3 Μαρτίου. Παραστάσεις: Τρίτη-Παρασκευή: 10.00 π.μ. (για σχολεία), 

Σάββατο 3:00 μ.μ., Κυριακή 11:30 π.μ. και 3:00 μ.μ. (για το κοινό). Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος Σάββατο-Κυριακή 15 ευρώ (ενήλικες), 10 ευρώ μαθητικό-σπουδαστικό.Πηγή: in.gr