Μέχρι το Πάσχα συνεχίζονται οι παραστάσεις της κωμωδίας «Με το μέτρο του Σαίξπηρ» στο θέατρο Δίπυλον, στο Θησείο. Για δεκαπέντε ακόμη παραστάσεις κάθε Σαββατοκύριακο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διασκευή της γνωστής κωμωδίας του μεγάλου δημιουργού Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Με το ίδιο μέτρο», από τη Ράια Μουζενίδου. 

Η σκηνοθέτης με τη διασκευή αυτή, μεταφέρει στη σημερινή εποχή τον κόσμο του Σαίξπηρ, καθώς η υποκρισία και η διαφθορά δεν έχουν εποχή, και μόλυναν και θα μολύνουν πάντα κάθε μορφή εξουσίας. Και τα δύο αντικατοπτρίζονται στο Βοrdel Τheater – κατά το Βar Τheater, Street Theater κλπ. 

Η θεατρική αίθουσα μετατράπηκε σε μπαρ ενός πορνείου και οι ηθοποιοί έγιναν πόρνες, ζιγκολό, τραβεστί, πατρόνες, πορτιέρηδες και κάθε είδους άνθρωποι που μπορεί να συχνάζουν εκεί. 

Το έργο, μέσα απ' το ξετύλιγμα της ιστορίας του, φανερώνει τον τρόπο που λειτουργεί μια διεφθαρμένη κοινωνία. Αφηγείται πώς μπαίνει σε ισχύ ένας παλιός νόμος που απαγορεύει την συνουσία εκτός γάμου. 

Στο θεατρικό έργο εμφανίζονται οι ηθοποιοί Πάνης Καλοφωλιάς, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Μαρίνα Κάτσικα, Θανάσης Μπουρλιάσκος, Ολυμπία Σκορδίλη, Παναγιώτης Σούλης και η σκηνοθέτης Ράια Μουζενίδου. 

Το Σάββατο, η παράσταση αρχίζει στις 9 το βράδυ ενώ την Κυριακή στις 7 το απόγευμα. 

Πηγή: skai.gr