Το έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν Η μέθοδος Gronholm σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου ανεβαίνει για 5η συνεχή χρονιά στο Θέατρο Τέχνης (Υπόγειο), από τηΔευτέρα 6 Φεβρουαρίου. 
Το έργο αναφέρεται στον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο που εφαρμόζουν οι πολυεθνικές εταιρείες για την πρόσληψη των υποψηφίων στελεχών τους. 

Τέσσερα άτομα συναντιούνται στην αίθουσα συνεντεύξεων μιας πολυεθνικής εταιρείας. Εμφανίζονται ως υποψήφιοι που κατάφεραν να φτάσουν στη τελική φάση επιλογής για μια διευθυντική θέση. Μόνο που δεν πρόκειται να υποβληθούν σε μια απλή συνέντευξη. Εδώ χρησιμοποιείται μια συγκεκριμένη μέθοδος: Η μέθοδος Gronholm
Στη διάρκεια διαφόρων ψυχοφθόρων δοκιμασιών οι υποψήφιοι θα ανακαλύψουν πόσο ευάλωτοι, πόσο ανταγωνιστικοί, πόσο μοναχικοί είναι, θα τεστάρουν τις αντοχές τους, θα εκφράσουν την άποψή τους για το απάνθρωπο σύστημα πρόσληψης και τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού συστήματος - τη σημασία της γυναικείας παρουσίας, την προσπάθεια για συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής, τους υπάρχοντες κανόνες δεοντολογίας του εργασιακού χώρου. Μόνο που στην πορεία θα ξεδιπλώσουν μύχιες πτυχές του εαυτού τους και προσωπικές καταστάσεις, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ανθρώπινων χαρακτήρων που φαίνονται να μην έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους στο κυνήγι της σταδιοδρομίας...ή μήπως έχουν; 

Ο καταλανός συγγραφέας Χόρντι Γκαλθεράν συνδυάζει με μαεστρία το χιούμορ με το δραματικό, το λυπηρό με το γελοίο και με πανέξυπνους διαλόγους, μας μεταφέρει στο σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο των πολυεθνικών, στήνει την πλοκή με σασπένς όπου οι θεατές μέσα από απρόβλεπτες ανατροπές κρατούν την ανάσα τους μέχρι το τέλος... που είναι κι αυτό εξίσου απρόβλεπτο. 

"Η μέθοδος Gronholm" έχει αποσπάσει συνολικά περισσότερα από είκοσι βραβεία. Έχει επίσης γυριστεί και σε ταινία, της οποίας τη διασκευή υπογράφει ο ίδιος ο Γκαλθεράν, το 2003 – με τίτλο «El Metodo» και πρωταγωνιστή τον Eduardo Noriega . Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία Goya, το ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. 

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιώργος Καραμίχος - Μαρία Τσατσαρώνη
Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική σύνθεση: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος 
Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος, Πέτρος Λαγούτης, Χρήστος Σαπουντζής, Βίκυ Παπαδοπούλου. 

Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" Υπόγειο
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 9:15 μ.μ.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 20€, Φοιτητικό-ομάδες-Σύλλογοι: 15 €. Νεανικό κάτω των 25 ετών: 10 €.
Διάρκεια: 95'