Είστε έτοιμοι -οικογενειακώς- για ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα; Για μια ιστορία που έχει πρωταγωνίστρια τον πιο γνωστό και αινιγματικό πίνακα στην ιστορία της Τέχνης… την ίδια την Τζοκόντα; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 1911, ένας Ιταλός εργάτης στο Μουσείο του Λούβρου έκλεψε τον πίνακα της Τζοκόντα. Για δύο ολόκληρα χρόνια ο πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι παρέμεινε κρυμμένος κάτω από το κρεβάτι του απαγωγέα.

Τι άραγε συνέβη στην ίδια την Τζοκόντα αυτά τα δύο χρόνια; Ο ελληνο-γαλλικός θίασος Anima Theatre έχει την απάντηση: Η Τζοκόντα έζησε μια απίστευτη περιπέτεια-όνειρο, ένα ταξίδι στην Ιστορία της Τέχνης, από τις μέρες της μέχρι σήμερα.

Η παράσταση του Γιώργου Καρακάντζα και της ομάδας του από τη Μασσαλία κινείται στα όρια μεταξύ θεάτρου και εικαστικών τεχνών: οι πίνακες γίνονται τοπία, τα πορτραίτα ζωντανεύουν και η ίδια η Τζοκόντα μεταλλάσσεται μέσα από την επαφή της με τη σύγχρονη τέχνη. Η παράσταση, λειτουργώντας σαν ένα θεατρικό και εικαστικό ταξίδι, προτείνει μια πρώτη επαφή των παιδιών (από τριών ετών και άνω) με τα έργα μεγάλων καλλιτεχνών, αλλά αποτελεί συγχρόνως και ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της τέχνης για όλη την οικογένεια.  

Δραματουργία: Γιώργος Καρακάντζας. Σκηνοθεσία: Gilles Debenat. Ερμηνεύουν: Γιώργος Καρακάντζας, Polina Borisova. Μουσική σύνθεση: Stephane Chapoutot (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 26/3-1/4). 


πηγή: athinorama.gr