«Ο Καζαντζάκης και ο Αραβικός Κόσμος» είναι το θέμα της έκθεσης που διοργανώνεται στο Αιγυπτιακό Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αθήνα, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει φέτος, σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), με αφορμή την 55η επέτειο του θανάτου του μεγάλου Έλληνα στοχαστή.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 28 Φεβρουαρίου, θα δοθεί διάλεξη από τον πρόεδρο της ΔΕΦΝΚ, Γιώργο Στασινάκη, με το ίδιο θέμα. 

Εκθέσεις θα διοργανωθούν και στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών τον Απρίλιο στη Μαδρίτη (Ο Καζαντζάκης και η Κρήτη), τον Μάιο στο Πεκίνο (Για τον Καζαντζάκη και τον συγγραφέα Lu Xun), αλλά και στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε τον Νοέμβριο, με τη συμμετοχή τοπικών ζωγράφων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εργασίες τους εμπνευσμένες από το έργο του μεγάλου Κρητικού. 

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη ιδρύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου το 1988 στη Γενεύη από την Ελένη Καζαντζάκη, τον Γιώργο Στασινάκη και τον Γιώργο Ανεμογιάννη. 

Σήμερα αριθμεί πάνω από 5.000 μέλη, σε περισσότερες από 105 χώρες, στις πέντε ηπείρους.

Πηγή:in.gr