Αφιέρωμα στον Έλληνα ποιητή και νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη (1911-1996), το οποίο περιλαμβάνει την ανάγνωση αποσπάσματος από το έργο του «Το Μονόγραμμα» στα ελληνικά και σε έντεκα ξένες γλώσσες ετοιμάζει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες». Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Το αφιέρωμα αυτό έχει στόχο να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα ποιητή, όπως επίσης και να παρουσιάσει την οικουμενικότητα του έργου του, όπως αυτό εκτυλίσσεται και μέσα από τις διαφορετικές μεταφράσεις.

Η μετάφραση ποιημάτων αποτελούσε πάντα πρόκληση για τους μεταφραστές και είναι τολμηρό εγχείρημα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Οδυσσέα Ελύτη.

Το απόσπασμα θα διαβαστεί αρχικά στα ελληνικά κι έπειτα θα αποδοθεί στα αγγλικά, αραβικά, βουλγαρικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ρουμανικά, ρώσικα και σουηδικά.

Κατόπιν, και κλείνοντας έτσι την εκδήλωση, θα ακουστεί ηχογραφημένο ολόκληρο το «Μονόγραμμα», από την κα. Ιουλίτα Ηλιοπούλου και τον κ. Μίκη Θεοδωράκη.

Πληροφορίες
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος) Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ. 210 3680052, Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7.30μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: naftemporiki.gr