Μόλις δώδεκα άνθρωποι βρήκαν τον... δρόμο για την πρεμιέρα της ταινίας «In the Land of Blood and Honey» -που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Αντζελίνα Τζολί- στο Βελιγράδι που πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.
Αντίθετα με τις φήμες, το «In the Land of Blood and Honey» δεν απαγορεύτηκε στην Σερβία, αλλά η υποδοχή του απείχε πολύ από αυτή του Σεράγεβο την περασμένη εβδομάδα, όπου 5000 άνθρωποι επευφημούσαν την Τζολί σε ένα γκαλά στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Για την ακρίβεια μόνο 12 άνθρωποι παρακολούθησαν την ταινία σε κεντρικό κινηματογράφο της Σερβίας, ενώ σύμφωνα με τα δημοσίευμα της Σερβικής ιστοσελίδας «Mondo» αρκετοί από αυτούς αποχώρησαν πριν το τέλος της προβολής της.

Η ταινία -που ήταν υποψήφια στην πρόσφατη 69η Απονομή Χρυσών Σφαιρών για το βραβείο καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ-, αφορά στην ερωτική ιστορία μιας νεαρής Μουσουλμάνας και ενός Σέρβου κατά την διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στην Βοσνία το 1992-1995, προκάλεσε την οργή των Σέρβων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τους παρουσιάζει ως κακοποιούς. 

Ο Μίρκο Μπέκοβιτς, μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Βελιγράδι ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ότι «η ταινία της Τζολί ήταν μεροληπτική καθώς παρουσιάζει τους Μουσουλμάνους ως πολιτισμένους ανθρώπους και τους Σέρβους ως άγριους χωρικούς».


πηγή: tovima.gr