Σαν σήμερα, στις 5 Μαρτίου του 2011, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών στην Θεσσαλονίκη, ο Μανώλης Ρασούλης, ένας από τους πιο χαρισματικούς του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.   Ο τραγουδιστής και συνθέτης Μανώλης Ρασούλης έγινε γνωστός από τους στίχους που είχε γράψει, σε τραγούδια που αγαπήθηκαν και εξακολουθούν να αγαπιούνται ακόμη και σήμερα από ανθρώπους κάθε ηλικίας!  

Και ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει ή χορέψει τραγούδια όπως το «Πότε Βούδας πότε Κούδας», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Αγάπα μας και μη μας χαιρετάς» κα.  

Στίχους του μεταξύ άλλων έχουν μελοποιήσει οι: Μάνος Λοϊζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας και Χρήστος Νικολόπουλος.  

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945, μεγάλωσε στο Ηράκλειο, έψαλε στον Πολιούχο Άγιο Μηνά ο οποίος και τον επηρέασε αισθητικά και ιδεολογικά, ενώ βοηθούσε τον πατέρα του στο χρυσοχοείο που διατηρούσε.  

Αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και πήγε στην Αθήνα όπου και σπούδασε, σκηνοθεσία κινηματογράφου, ενώ άρχισε να γράφει ποιήματα, σενάρια και να τραγουδάει ερασιτεχνικά σε μπουάτ της Πλάκας.  

Aπό τότε ξεκινά μια μεγάλη καλλιτεχνική πορεία, η οποία τον έκανε «αθάνατο»…


πηγή: star.gr