current views are: 1

6 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση14:19

«Είμαι Ελληνίδα και θα το τραγουδάω παντού…»

«Όπου και να βρίσκομαι, επικοινωνώ με τον ίδιο τρόπο, με αγάπη και συγκίνηση, σεβασμό και τρυφερότητα». Αυτή είναι η συνταγή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την επιτυχία της. 

Δημοσίευση 14:19’
αρθρο-newpost

«Όπου και να βρίσκομαι, επικοινωνώ με τον ίδιο τρόπο, με αγάπη και συγκίνηση, σεβασμό και τρυφερότητα». Αυτή είναι η συνταγή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την επιτυχία της. 

«Όπου και να βρίσκομαι, επικοινωνώ με τον ίδιο τρόπο, με αγάπη και συγκίνηση, σεβασμό και τρυφερότητα». Αυτή είναι η συνταγή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την επιτυχία της.  Φέτος τη βρίσκουμε στη σκηνή του «Παλλάς» και πραγματικά γίνεται χαμός. «Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί στη ζωή μου τι περιέχει αυτός ο ήχος της φωνής που κρατά ζωντανή, αναλλοίωτη τη σχέση με τον κόσμο εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ποια δύναμη έξω από τον εαυτό μας, ποιον μαγικό μαγνήτη. Μάλλον η αλήθεια. Αυτή η πολύχρονη επαφή δεν έχει ποτέ τυποποιημένη δόση. Υπέρτατη χαρά στη ζωή του καλλιτέχνη είναι η συνεχής επικοινωνία του με το κοινό, η ανανέωση του αλλά και οι απαιτήσεις του. Όλα είναι στον αέρα, τίποτα δεδομένο, όλα κρέμονται σε μια υπέροχη κλωστή, αυτό το νήμα που είναι η ζωή του καλλιτέχνη και η σχέση του με το κοινό…»

Ο τίτλος της παράστασης είναι «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή»… πως ερμηνεύει τον τίτλο αυτό;
«Σκοτεινή η εποχή που διανύουμε και θολή, μέσα από τα δακρυγόνα της αδικίας, της ατιμωρησίας και του οικονομικού πολέμου, μέσα από το «χάνω και βρίσκω τον εαυτό μου». Έτσι ενώσαμε τη διάθεση μας με λίγα εκλεκτά μπαχαρικά, αρώματα μουσικά, ζεστή διάθεση και διαλέξαμε αυτό τον συμβολικό τίτλο. Μαζί μας παίζουν υπέροχοι μουσικοί με παραδοσιακά όργανα, ακούγονται αγαπημένα τραγούδια του Κραουνάκη, του Μπρέγκοβιτς, του Αντύπα και της Ρεμπούτσικα. Παρελθόν και παρόν ζυγίζουν το συναίσθημα, ρυθμοί συναντιούνται από όλες τις γειτονιές του ελληνισμού με ευαισθησία και δύναμη».

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη όμως δεν στάθηκε μόνο σε αυτά… «Είμαι Ελληνίδα, αγαπώ την πατρίδα μου και θα το τραγουδάω παντού. Αρνούμαι να πιστέψω ότι η χώρα μας έχει απαξιωθεί ανεπανόρθωτα! Ακόμη και σήμερα, που όλα φαίνονται χαμένα, υπάρχουν δύο Ελλάδες μέσα στην Ελλάδα. Υπάρχει αυτή που μας οδήγησε στην άσχημη αυτή κατάσταση που ζούμε, υπάρχει όμως και εκείνη που δημιουργεί, διακρίνεται και ξεχωρίζει παγκόσμια. Νομίζω ότι δοκιμάζουν τις κοινωνικές και ψυχικές αντιστάσεις μας. Αλλά μέσα απ΄το χάος γεννιέται η ζωή. Είμαι αισιόδοξη και πάντα ελπίζω. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση, με καθαρή σκέψη και δουλειά θα κάνουμε την Ελλάδα να ακουστεί ξανά σε όλο τον πλανήτη με τη φήμη, τη δόξα και το φως που της αξίζει…».

πηγή: entertv.gr


σχετικα αρθρα