Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «BackStage Pass VIP» υποστηρίζει ότι ο Τζον Λένον έπασχε από βουλιμία αλλά ακριβώς επειδή οι διατροφικές διαταραχές ήταν ελάχιστα γνωστές τη δεκαετία του ’70, δεν είχε διαγνωσθεί ποτέ. Η συγγραφέας, δημοσιογράφος και ιστορικός της ποπ κουλτούρας που το υπογράφει, Debra Sharon Davis, υποστηρίζει ότι ο Λένον ήταν πάντα πεινασμένος, του άρεσε πολύ να τρώει αλλά μισούσε την αίσθηση του να είναι γεμάτος από φαί, οπότε ανάγκαζε τον εαυτό του να κάνει εμετό μετά το φαγητό. «Ο Λένον ήταν μπερδεμένος με την εμμονή του στο φαγητό. Περιβαλλόταν από ταλαντούχους μουσικούς, όμως πολλοί από αυτούς αντιμετώπιζαν προβλήματα με ναρκωτικά και αλκοόλ, οπότε τους ήταν δύσκολο να αναγνωρίσουν την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά του ως κάτι ιδιαίτερο» αναφέρει.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ανέκδοτες έως τώρα συνεντεύξεις στενών φίλων του Λένον, όπως του τραγουδοποιού Harry Nilsson που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, σκοπός του βιβλίου είναι να παρουσιάσει στο κοινό την ανθρώπινη πλευρά διασημοτήτων και πιο συγκεκριμένα θρύλων της ροκ μουσικής.


πηγή: enimerosi24.gr