Εκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, με τίτλο «Αmarilis 20:1”», διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων (αίθουσα «Κωστής Παλαμάς»), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου. Η έκθεση παρουσιάζει υλικό- μαρτυρίες, από 20 γυναίκες καλλιτέχνες και έναν άντρα, που συμμετέχουν στην εικαστική ομάδα Template Life.

 Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί ο αγώνας των γυναικών «της διπλανής πόρτας» που με θάρρος και αποφασιστικότητα γράφουν καθημερινά ιστορία.

Η ομάδα Template Life είναι μια δημιουργική ομάδα η οποία δημιουργήθηκε το 2008. Αποτελείται από ανθρώπους διαφορετικών εικαστικών εμπειριών και ενδιαφερόντων που έθεσαν ως κοινό στόχο την ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία. 
Ιδρύτρια και υπεύθυνη της ομάδας είναι η καθηγήτρια φωτογραφίας και φωτογράφος Χριστιάνα Πετουσάκη.
   
Τα έσοδα θα διατεθούν για τη φροντίδα γυναικών που χρειάζονται βοήθεια, με την καθοδήγηση του ελληνικού γραφείου των «Γιατρών του Κόσμου».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 8 Μαρτίου και ώρα 20:00 και θα διαρκέσει ως τις 14 Μαρτίου.
Παράλληλα, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνει συναυλία αφιερωμένη στις γυναίκες, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στις 20:30 στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος».
   
Η Συμφωνική Ορχήστρα, μαζί με τη Μεικτή Χορωδία του δήμου Αθηναίων, παρουσιάζουν το έργο Gloria του Antonio Vivaldi (1678 - 1741) για δύο σοπράνο, μία μέτζο σοπράνο, μεικτή χορωδία και ορχήστρα και τη 2η Συμφωνία του Ludwig van Beethoven (1770-1827). Σολίστ Μαρία Ίμπρη (σοπράνο), Κατερίνα Νουνοπούλου (σοπράνο), Σοφία Καρβουνά (σοπράνο), Ελένη Μπαρκαγιάννη (μέτζο σοπράνο) Ιωάννα Βρακατσέλη (μέτζο σοπράνο).
   
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.