Όλα έτοιμα φαίνονται πως είναι για το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί, σε μια ειδική βραδιά στο εμπορικό κέντρο River West (Ρίβερ Γουέστ), η διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στον 57ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.    Τη μουσική βραδιά θα παρουσιάσουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Φραντζεσκάκης, ενώ θα μεταδοθεί απευθείας στις 22:00, από την ΕΤ1 και από το webTV της ΕΡΤ.   

Τα τέσσερα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μπακού (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση), είναι τα εξής:
 
    «Baby i'm yours»  
    Ερμηνεία: Dora  
    Μουσική: Franc, Ηλίας Πανταζόπουλος  
    Στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης  

    «Killer Bee»  
    Ερμηνεία: Cassiopeia  
    Μουσική: Χρήστος Δάντης  
    Στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας  

    «No Parking»  
    Ερμηνεία: Velvet Fire  
    Μουσική - Στίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας  

    «Aphrodisiac»  
    Ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου  
    Μουσική - Στίχοι: Δημήτρης Στάσσος, Mikaela Stenstrum, Dajana Luf.  

Τη βραδιά του ελληνικού τελικού θα παραβρεθούν και θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν η Ήβη Αδάμου (με το τραγούδι "La,La, Love") για την Κύπρο, η Anggun (με το τραγούδι "Echo /You and I") για τη Γαλλία και η Σόφι Μαρινόβα (με το τραγούδι "Love Unlimited") για τη Βουλγαρία. Ιδιαίτερη εμφάνιση θα αποτελέσει αυτή του Λούκα Γιώρκα, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον περσινό διαγωνισμό του Ντίσελντορφ, καθώς και οι τραγουδιστές Γιώργος Σαμπάνης και Χρήστος Π.   

Τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης υπογράφει ο Χρήστος Φασόης και η διεύθυνση παραγωγής είναι της 'Ασπας Κουνδουροπούλου. Η σκηνοθεσία των βιντεοκλίπ για τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια ήταν του Κώστα Μυλωνά, η φωτογραφία του Ανδρέα Ζαχαράτου και το μοντάζ της Ντίνας Κουστούκη.  

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).   

Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 22 Μαΐου στο Μπακού.   
Στις 24 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός και στις 26 Μαΐου ο τελικός.    
 

 

TAGS