Παρέμενε κλειστός για 30 χρόνια και πλέον αναμένεται να δοθεί στο κοινό τον ερχόμενο Μάιο. Πρόκειται για τον πρώτο όροφο της Στοάς του Αττάλου, ένα από τα ιδιαίτερα μνημεία της χώρας.  Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές εκτιμήσεις η Στοά στέγαζε εμπορικά καταστήματα ενώ χτίστηκε γύρω στο 150 π.Χ. από τον Αττάλο Β’ Βασιλέα της Περγάμου ως δώρο στους Αθηναίους.

Ανακατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’50 με σκοπό να εκθέσει πάνω από 160.000 αντικείμενα από τη Νεολιθική Εποχή και τον 19ο αιώνα.
Αντικείμενα που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές που ξεκίνησαν το 1931 και αποτελούν τη μεγαλύτερη συνεισφορά της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Το μεγαλύτερο τμήμα της αρχαιολογικής τοποθεσίας έχει αποκαλυφθεί χάρις στις δωρεές της Σχολής και των υποστηρικτών της, όπως λ.χ. το Ιδρυμα Ροκφέλερ.

Είναι τέτοια η σπουδαιότητα του κτίσματος που το 2003 φιλοξενήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρώπης όπου υπεγράφη και η συνθήκη για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Με την ανάδειξη του πρώτου ορόφου της Στοάς, θα ενισχυθεί η επισκεψιμότητα και φυσικά θα «αναζωπυρωθεί» το ενδιαφέρον για την Αρχαία Αγορά.

Επιπλέον, ακόμα ένα δώρο περιμένει το κοινό καθώς θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες και ειδικό portal μέσω του οποίου θα γίνεται ηλεκτρονική πλοήγηση στον αρχαιολογικό χώρο.