Σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Μουσείο της Ακρόπολης συνεχίζει τα μουσικά του απογεύματα παρουσιάζοντας ένα κύκλο συναυλιών με τίτλο «οι Ελληνικοί δρόμοι συναντούν την παγκόσμια μουσική ανθολογία» στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων.  

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις είναι:

Πέμπτη 15/3, 5 μ.μ.: «Παραδοσιακοί Ελληνικοί δρόμοι και Μπαρόκ» με το Duo Arioso (Αριστείδης Χατζησταύρου κιθάρα και Σοφία Μαυρογενίδη φλάουτο).  

Πέμπτη 22/3, 5 μ.μ.: «Όριεντ Εξπρές - Οι Ελληνικοί δρόμοι στα Βαλκάνια και στην Βιέννη» με τον Κυριάκο Γκουβέντα.  

Πέμπτη 29/3, 5 μ.μ.: «Επτανήσιοι συνθέτες της Εθνικής Σχολής συναντούν ρομαντικούς μουσουργούς» με το «Μέταλλον» brass quintet.  

Πέμπτη 5/4, 5 μ.μ.: «Έλληνες και Τούρκοι συνθέτες της Πόλης» με τους Χρήστο Τσιαμούλη και Σωκράτη Σινόπουλο.    
 

Επιπλέον, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, το Μουσείο Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει στις 5 μ.μ. μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου. Την ημέρα αυτή θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες του Μουσείου, στην Αίθουσα του Παρθενώνα, η εκπληκτική βόρεια μετόπη αρ. 32, η οποία διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου αιώνα μ.Χ. επειδή θεώρησαν ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η μετόπη κατέβηκε πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης. 


πηγή: athinorama.gr