Είναι πλέον οριστικό. Στις 28 Μαρτίου - 17 ημέρες νωρίτερα απ΄ό,τι πέρισυ- ανακοινώνεται το εφετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου από τον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης κ. Γιώργο Λούκο.    Πρόκειται μάλλον για την πλέον αναμενόμενη ανακοίνωση από το 2007, χρονιά κατά την οποία ο κ. Λούκος παρουσίασε το πρώτο του πρόγραμμα «ανοίγοντας» το Φεστιβάλ σε χώρους νέους (με «αιχμή του δόρατος» την Πειραιώς 260) πέραν των εμβληματικών Ηρωδείου και Επιδαύρου.

Εν προκειμένω, η ανακοίνωση γίνεται εν μέσω έντονης φημολογίας περί οικονομικών προβλημάτων και συνακόλουθης αδυναμίας κατάρτισης προγραμματισμού τα οποία, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, έφτασαν, κάποια στιγμή, ακόμη και ν΄απειλούν την εφετινή διεξαγωγή της διοργάνωσης.   

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, κι ενώ οι «διαρροές» σ΄ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις κυμαίνονται εφέτος από ελάχιστες έως καθόλου, ο κ. Λούκος, πέρα απ΄αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα που θ΄ανακοινώσει αναμένεται να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω.

Χαρακτηριστική, άλλωστε, και η διατύπωση του θέματος της συνέντευξης Τύπου με θέμα Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2012 ή «οργανώνοντας την απαισιοδοξία», μέρος β'. Πρόκειται για μια φράση του γερμανοεβραίου φιλοσόφου Βάλτερ Μπένγιαμιν που αποτέλεσε το μότο του περισυνού φεστιβάλ, κι εφέτος συνεχίζεται παραπέμποντας, προφανώς, και στις διευκρινίσεις οι οποίες αναμένεται να δοθούν από τον κ. Λούκο.  

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πάντως, όλοι οι γνωστοί χώροι του Φεστιβάλ αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, της Πειραιώς 260 συμπεριλαμβανομένης.  

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάρκεια των εκδηλώσεων στην Αθήνα θα είναι κατά τι μικρότερη (ένας μήνας αντί του ενάμιση το 2011, στο διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου ) ενώ η Επίδαυρος θα λειτουργήσει και πάλι από τις αρχές Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου.


πηγή: tovima.gr