Δύο αγαπημένοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης, αρκετά χρόνια μετά τη τελευταία τους σύμπραξη, συναντιούνται και πάλι στη σκηνή του Παλλάς για να υπογράψουν το θεατρικό γεγονός του 2012, την παράσταση του έργου των Jeffrey Lane & David Yazbek, «Απατεώνες και Τζέντλεμεν».     Από τις 30 Μαρτίου, μεταμορφώνονται σε «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» και μας ξεναγούν σε μια όμορφη παραλιακή πόλη της Νότιας Γαλλίας, όπου ασκούν την αγαπημένη τους δραστηριότητα: Να εξαπατούν εύπιστες, πλούσιες και ώριμες κυρίες για να τους αποσπάσουν τεράστια χρηματικά ποσά, που θα διασφαλίσουν το δικό τους άνετο και διασκεδαστικό μέλλον!     

Με τη μαγική και περίεργη «χημεία» τους που επιτυγχάνεται χάρη στη διαφορετική ιδιοσυγκρασία τους, οι δύο σπουδαίοι πρωταγωνιστές που συνδέονται  με αδελφική φιλία, αλλά και μεγάλες επιτυχίες, δώδεκα χρόνια μετά τη Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο σκηνοθετούν από κοινού και φυσικά πρωταγωνιστούν σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία που θα μας καθηλώσει.    
Η παράσταση βασίζεται στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του 1988 «Dirty Rotten Scoundrels» που απόλαυσαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο με τους Στιβ Μάρτιν και Μάικλ Κέιν στους ρόλους των δύο υπέροχων κομπιναδόρων, ενώ στη συνέχεια έγινε μιούζικαλ με επίσης τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.  

Ο ήρεμος και κωμικός Λόρενς Τζέϊμσον (Γιάννης Μπέζος) αναστατώνεται, όταν μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του ο άγαρμπος αλλά αποτελεσματικός Φρέντι Μπένσον (Πέτρος Φιλιππίδης). Το στοίχημά τους; Όποιος χάσει θα πρέπει να αποχωρήσει από την πόλη. Χιούμορ, δράση, συγκίνηση, γέλιο τρυφερότητα, πολλές ανατροπές και μια μεγάλη παραγωγή που θα συζητηθεί, συνθέτουν ένα εξαιρετικό θέαμα που θα απολαύσει την άνοιξη το ελληνικό κοινό.


 
πηγή: culturenow.gr