Η Κίνα ξεπέρασε φέτος για πρώτη φορά τις ΗΠΑ και αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη αγορά για την πώληση έργων τέχνης, σύμφωνα το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Καλών Τεχνών (TEFAF).
Έχοντας ήδη από το 2010 εκτοπίσει τη Βρετανία στην τρίτη θέση, τα στοιχεία του 2011 δείχνουν ότι το 30% των αγοροπωλησιών έργων τέχνης πραγματοποιήθηκε στην Κίνα.

Οι πωλήσεις το 2011 αυξήθηκαν κατά 7%, με το συνολικό ποσό να διαμορφώνεται στα 60,8 δισ. δολ. Αναλυτής εκτιμάει πως η αύξηση στο ποσοστό των αγοροπωλησιών στην Κίνα αναδεικνύει τη θεαματική αλλαγή που πραγματοποιείται στη χώρα, με όλο και μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου να συγκεντρώνεται εντός των συνόρων της.

Ενδεικτικά, ο οίκος Beijing Poly, ο μεγαλύτερος οίκος δημοπρασιών στην Κίνα, και τρίτος μεγαλύτερος παγκοσμίως, ιδρύθηκε πριν από μόλις έξι χρόνια!

Η ανάδειξη της Κίνας ως σημαντικότερη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο, περνάει και από την πρωτιά της σε τομείς όπως η αγορά της σύγχρονης τέχνης, σημειώνει ο Rachel Campbell-Johnston, επικεφαλής του καλλιτεχνικού τμήματος των Times.

Πηγή: skai.gr
TAGS