Ο Πουτσίνι έγραψε μουσική της καρδιάς, για τους φτωχούς και ταπεινούς ανθρώπους: για τη φυματική μοδίστρα Μιμή που ερωτεύεται τον αδέκαρο ποιητή Ροδόλφο. Και για την… τσαπερδόνα Μουζέτα και ζει για να τσακώνεται και να ξαναφιλιώνει με τον καλό της, τον επίσης αδέκαρο, ζωγράφο Μαρτσέλο. Αυτά είναι τα δύο κεντρικά ζευγάρια της κοσμοαγάπητης «Μποέμ», της όπερας για τη ρέμπελη ζωή στην παρισινή Μονμάρτη. Της όπερας με το τραγικό τέλος, ένα φινάλε που οδηγεί στην πιο βίαιη ενηλικίωση τους (εναπομείναντες) πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. Και όπως  είναι φυσικό, μια ιστορία που καταπιάνεται με τους μποέμηδες, δεν έχει ανάγκη από μεγάλες σκηνές και από πανάκριβες παραγωγές. Μπορεί να… μπει σε μία βαλίτσα και να ταξιδέψει οπουδήποτε. Όπως κάνει αυτή τη στιγμή «Η μποέμ», χάρη στο πρόγραμμα «Πολιτιστικές δράσεις στην Αθήνα» που οργανώνει η Εθνική Λυρική σκηνή με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για τη νέα παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» του ευφάνταστου και άκρως εφευρετικού θιάσου που περιοδεύει παρουσιάζοντας τα μεγάλα μελοδράματα σε απρόβλεπτους χώρους. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Ισίδωρος Σιδέρης. Σ
κηνικά - Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας.
Μουσική διδασκαλία και συνοδεία παράστασης: Φρίξος Μόρτζος. 
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Γιάννης Χριστόπουλος (Ροντόλφο)  Έλενα Κελεσίδη (Μιμή), Χάρης Ανδριανός (Μαρτσέλο) και Μαρία Κόκκα (Μουζέτα).
Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα ελληνικά.
Είσοδος ελεύθερη.
Στη συνέχεια η «Όπερα της Βαλίτσας» και «Η μποέμ» της θα ταξιδέψουν και σε άλλα μέρη, εκτός του κέντρου της Αθήνας.
Σύντομα θα ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα.


Info: 21 και 27 Μαρτίου 2012 στην Τεχνόπολη (Αίθουσα Άγγελος Σικελιανός Δ4) 
29 Μαρτίου Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60)
Ώρα: 20:00
ΕισιτήριαΜε ελεύθερη είσοδο


Πηγή: To spirto.net

TAGS