current views are: 1

21 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:31

Eγκαινιάστηκε νέος χώρος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Τα εγκαίνια του Κέντρου Τεχνών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΙΡΗ» πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στον Πειραιά.

Δημοσίευση 11:31’
αρθρο-newpost

Τα εγκαίνια του Κέντρου Τεχνών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΙΡΗ» πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στον Πειραιά.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Τεχνών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΙΡΗ» πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στον Πειραιά. Με σκοπό πολιτιστικό, ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό και παεριβαλλοντικό το Κέντρο Τεχνών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στον Πειραιά άνοιξε τις πόρτες τουκαι φιλοδοξεί όπως εξηγεί και η κ. Μαρία Δαμίρη «να αποτελέσει ένα βήμα για την προώθηση της σύγχρονης τέχνης κατά τις διάφορες μορφές έκφρασης της, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δική τους εικαστική άποψη».

Πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία προωθεί τη σύγχρονη τέχνη σε όλες τις ποικίλλες μορφές της. Πέρα από την οργάνωση και φιλοξενία εκθέσεων με τη συμμετοχή Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών το Κέντρο Τεχνών στον Πειραιά θα ανατίθεται η θεωρητική ή η οργανωτική επιμέλεια σε θεωρητικούς της τέχνης ή άλλους ειδικούς. Επίσης θα απονέμεται βραβείο στους άριστα αποφοιτήσαντες φοιτητές. Παράλληλα θα ενισχύονται άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής και ομιλίας καθώς και καρκινοπαθείς. Βοήθεια όμως θα παρέχει και στους οικονομικά αδύνατους με την οργάνωση συσσιτίων.  

Αναλαμβάνει τη δαπάνη για την συγγραφή μελετών για την καλύτερη οργάνωση διαφόρων κοινωφελών ιδρυμάτων όπως Νοσοκομείων και Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και Ιδρυμάτων ή Αστικών Εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της ελληνικής παιδείας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

Υπόλοιπες δράσεις:

– Η ενεργή και ακατάπαυστη συμπαράσταση προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα δίκαια του Ελληνισμού.
 
– Η πολυσχιδή υποστήριξη των Αποδήμων Ελλήνων και την ανάληψη ποικίλων πρωτοβουλιών για την άμεση και αδιάκοπη επαφή τους με τη μητροπολιτική Ελλάδα.
 
– Η οργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων με κύριους θεματικούς άξονες τον απόδημο Ελληνισμό, τη λαογραφία, τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, την παρουσίαση και διαφύλαξη ιστορικών αρχείων, την ιστορία και αρχαιολογία της Ελλάδας και της Κύπρου.
 
– Η αρωγή στη διάσωση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η προσπάθεια ανάλογης ευαισθητοποίησης ολόκληρου του Ελλαδικού και Κυπριακού Ελληνισμού. 
 

 

 

 


σχετικα αρθρα