Το IIC (the Institute for Innovation and Creativity) και το Θέατρο του ACS Athens στο πλαίσιο της αποστολής τους να προωθήσουν την ελληνοαμερικανική πολιτιστική ανταλλαγή παρουσιάζουν την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή σε μια απρόβλεπτη μουσική συνάντηση που θα μας ταξιδέψει σ’ έναν κόσμο που γνωρίζουν κι αγαπούν πολύ. Τον κόσμο του αγγλόφωνου ερωτικού (και όχι μόνο) τραγουδιού αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα.

Άλλοτε τρυφερή κι άλλοτε εκρηκτική, η μοναδική Έλλη μας ξυπνάει αναμνήσεις από έρωτες που ζήσαμε και ζούμε και μαζί με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Τάκη Φαραζή στο πιάνο, μας προκαλούν συνεχώς να θέλουμε να λικνιστούμε στους ρυθμούς των τραγουδιών τους.

Με όχημα ένα σπασμένο ποδήλατο (“Broken Bicycles,” Tom Waits) πετάμε ως το ουράνιο τόξο του Μάγου του Οζ (“Somewhere Over The Rainbow”) και στο τέλος της μέρας απολαμβάνουμε το γεμάτο φεγγάρι που φωτίζει το απέραντο ποτάμι ( “Moon river” Breakfast at Tiffany’s). “The man I love” του George Gershwin, το παραμυθένιο “Νature Boy”, τραγούδια των Cole Porter, Leonard Cohen, Van Morrison, τραγούδια που μας έχουν σημαδέψει και συγκινήσει ,συναπάρχουν με αυτά μιας νεότερης γενιάς τραγουδοποιών, όπως του Rufus Wainwright και του Jamie Cullum, αλλά και της δικής μας Monika. Φυσικά απ’ αυτήν την εκλεκτή παρέα δε θα μπορούσε να λείψει το “Summertime in Prague” του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Το χθές και το σήμερα του αγγλόφωνου τραγουδιού από δύο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Εισιτήρια

12 ευρώ

Προπώληση: www.ticketshop.gr, 211 9552300, Public, Forthnet Shops.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Κέντρο Τεχνών στο ACS

Γαρυττού 53, Χαλάνδρι, http://www.artscenter.gr/

Σάββατο 31 Μαρτίου: 21.00

Είσοδος 12 ευρώ

Πηγή: elculture.gr