Με φανατικούς θεατές σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, το Nederlands Dans Theatre έρχεται στο καινούριο ραντεβού του με το κοινό της Αθήνας με δύο φρέσκες χορογραφίες με την υπογραφή των χορογράφων, Πολ Λάιτφουτ και Σολ Λεόν, σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα. Tο διάσημο χορευτικό σύνολο θα παρουσιάσει στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη το "Sehnsucht" (Πόθος) σε χορογραφία, σκηνικά και κοστούμια των Λάιτφουτ-Λεόν, φωτισμούς του Τομ Μπεφόρτ και μουσικές επιλογές από έργα Μπετόβεν και το "Schmetterling" (Πεταλούδα) σε χορογραφία και σκηνικά των Λάιτφουτ-Λεόν, κοστούμια των Γιόκε Φίσερ και Χερμάιν Χολάντερ, φωτισμούς του Τομ Μπεφόρτ και μουσικές The Magnetic Fields και Max Richter.

Ο "Πόθος" και η "Πεταλούδα" μιλάνε με τη γλώσσα των σωμάτων για τον έρωτα και την αγάπη, για το ανέφικτο και το αναπόφευκτο των σχέσεων, αλλά και για το κενό της απώλειας. Δύο χορογραφίες- πορτρέτα της δύναμης της αγάπης, που ενώνει και σημαδεύει, ακόμα και όταν έχει χαθεί.

Τα έργα θα χορέψει η "μεγάλη" ομάδα του Nederlands Dans Theatre, η NDT I (θυμίζουμε ότι το σύνολο χωρίζεται σε δύο ομάδες, την NDT I που στελεχώνουν καταξιωμένοι χορευτές και την NDT II που απαρτίζεται από νέα ανερχόμενα ταλέντα).Τιμές εισιτηρίων

€ 18,00 – 33,00 – 47,00 – 65,00 (Διακεκριμένη Ζώνη), € 9,00 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) – 12,00 (65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες εκδήλωσης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα, 


Πηγή: elculture.gr