current views are: 1

28 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση09:46

Τιμ Μπάρτον και Τζόνι Ντεπ συνεργάζονται στην ταινία Dark Shadows

Ήταν μάλλον φυσική εξέλιξη το να «συναντηθεί» ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον με μία από τις πιο cult τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 1960. Ο λόγος για το Dark Shadows, όπου βαμπίρ και τέρατα είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα… οικογενειακά μυστικά.

Δημοσίευση 09:46’
αρθρο-newpost

Ήταν μάλλον φυσική εξέλιξη το να «συναντηθεί» ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον με μία από τις πιο cult τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 1960. Ο λόγος για το Dark Shadows, όπου βαμπίρ και τέρατα είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα… οικογενειακά μυστικά.

Ήταν μάλλον φυσική εξέλιξη το να «συναντηθεί» ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον με μία από τις πιο cult τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 1960. Ο λόγος για το Dark Shadows, όπου βαμπίρ και τέρατα είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα… οικογενειακά μυστικά. Η υπόθεση έχει ως εξής: Το 1752, ο Τζόσουα και η Ναόμι Κόλινς, μαζί με τον γιο τους Μπαρνάμπας, αποφασίζουν να μετοικίσουν, από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, στην Αμερική. 

Ακόμα κι ένας ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός, για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένεια τους.
Δυο δεκαετίες μετά, ο Μπαρνάμπας (Τζόνι Ντεπ) έχει τον κόσμο στα πόδια του… ή τουλάχιστον την πόλη του Κόλινσπορτ, στο Μέιν. 

Άρχοντας της έπαυλης των Κόλινγουντ, ο Μπαρνάμπας είναι πλούσιος, ισχυρός και ακαταμάχητος πλέιμποϊ… μέχρι που κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά της Αντζελίκ Μπουσάρ (Εύα Γκριν).   

Είναι άτυχος, καθώς η Αντζελίκ είναι μάγισσα και τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό.   

Δυο αιώνες μετά, ο Μπαρνάμπας ελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του, και βγαίνει στο 1972, σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του.   

Επιστρέφει στην Έπαυλη των Κόλινγουντ, μόνο για να ανακαλύψει ότι η περιουσία του έχει εξανεμιστεί και τα δυσλειτουργικά απομεινάρια των Κόλινς, δεν έχουν πολύ καλύτερη τύχη.
Καθένας από τους συγγενείς του έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά.   

Η μητριαρχική φιγούρα των Κόλινς, η Ελίζαμπεθ Κόλινς Στόνταρντ (Μισέλ Φάιφερ) έχει καλέσει την ψυχίατρο, Δρ. Τζούλια Χόφμαν (Έλενα Μπόμαν Κάρτερ) για να βοηθήσει με τα προβλήματα της οικογένειας της.   

Στην έπαυλη μένουν, επίσης, ο αδερφός της Ελίζαμπεθ, Ρότζερ Κόλινς (Τζόνι Λι Μίλερ), η θρησκευόμενη έφηβη κόρη της, Κάρολιν Στόνταρντ (Κλόι Μόρετζ) και ο δεκάχρονος γιος του Ρότζερ, Ντέιβιντ Κόλινς (Γκιούλιβερ ΜακΓκράθ).  
Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις ΗΠΑ στις 27 Ιουνίου 1966. Αρχικά επρόκειτο για μία ακόμα σαπουνόπερα με γοτθικά στοιχεία, στη συνέχεια, όμως, προστίθενται τέρατα και άλλα παράξενα πλάσματα που θα εκτοξεύσουν τα ποσοστά θεαματικότητας της σειράς.  

Όνειρα, ταξίδια στον χρόνο, οικογενειακά μυστικά αποτελούν μερικά μόνο από τα στοιχεία που έκαναν το Dark Shadows τόσο επιτυχημένο, αρκετά χρόνια πριν στις οθόνες εμφανιστεί το True Blood και το Twilight.   

O Τζόνι Ντεπ υπήρξε ως πιτσιρίκι μεγάλος φαν της σειράς και ήταν αυτός που έπεισε ουσιαστικά τον Τιμ Μπάρτον να μεταφέρουν την τηλεοπτική σειρά στη μεγάλη οθόνη. Όχι, βέβαια, ότι ο σκηνοθέτης χρειάστηκε μεγάλη πειθώ.   

Το γοτθικό σύμπαν του Μπάρναμπας είναι μάλλον πολύ οικείο στον σκηνοθέτη των ταινιών Ed Wood και ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ, δύο μόνο από τις ταινίες που ο Τιμ Μπάρτον είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το «σκοτεινό» ταλέντο του.  
Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 17 Μαΐου.

πηγή: in.gr