Η παρουσία της στα Δεσμά Αίματος του Νίκου Παναγιωτόπουλου γεμίζει την οθόνη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι πολύ όμορφη, είναι και κάτι άλλο: Η ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου είναι παθιασμένη. Με τη δουλειά της, με τα ζώα, με το σπίτι της, με την Κέρκυρα. Ακόμα και με τα playmobil.  
Παρακάτω ακολουθούν μερικά πράγματα που μας είπε η ίδια για τον εαυτό της:  

«Το βιβλίο "Δεσμά Αίματος" δεν το διάβασα πριν την ταινία. Προτίμησα να το διαβάσω λίγο πριν τα γυρίσματα.  

» Τις περισσότερες φορές αυτά που κάνουμε έχουν σχέση με τους γονείς μας, με τα δεσμά του αίματος, τα δεσμά του DNA που άλλες φορές σε εγκλωβίζουν, άλλες σε βοηθούν. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον χαρακτήρα μου, τη Μαργαρίτα, αλλά σε όλους.
 
» Η Μαργαρίτα θέλει από τον Κ. να κλείσει ένα ανοιχτό κεφάλαιο που υπήρχε στη ζωή της. Ψάχνει, όμως, και κάτι που της είναι οικείο σε αυτόν τον άνδρα. Νομίζω ότι αυτή η σχέση τη βολεύει. Δεν περιέχει δέσμευση και παρ’ όλο που φαίνεται ότι εκείνος έχει το πάνω χέρι, είναι ένα σχήμα με το οποίο νιώθει καλά. Αν επέλεγε μια πιο συμβατή σχέση θα είχε προβλήματα με τη ζωή της.  

» Όλοι οι έρωτες είναι εμμονικοί. Όταν ερωτεύεσαι είσαι εμμονικός, θέλεις να είσαι συνέχεια με τον άλλο.  

» Θα εκμυστηρευτώ ότι είναι η πρώτη φορά που με βλέπω κάπου και μου αρέσω τόσο πολύ. Συνήθως όποτε με έβλεπα ήμουν κάπως μαγκωμένη, σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Στο "Δεσμά Αίματος" μου άρεσα πολύ. Βλέποντας την ταινία, σταμάτησα γρήγορα να παρακολουθώ τον εαυτό μου και με απορρόφησε η ταινία.  

» Τα σχέδιά μου; Ετοιμάζομαι να κατεβάσω τα καλοκαιρινά μου ρούχα, δεν θυμάμαι αν τα έχω βάλει στο πατάρι ή κάπου αλλού. Πρέπει να το κάνω άμεσα, γιατί έχουν πιάσει και οι ζέστες.  

» Έχω μεγαλώσει στην Κέρκυρα, αγαπάω πάρα πολύ το νησί μου. Εύκολα θα επέστρεφα εκεί και με χαρά, αλλά θέλω να δουλεύω ως ηθοποιός και εκεί δεν είναι εύκολο. Οπότε θα εξαντλούσα κάθε πιθανότητα και μετά θα επέστρεφα. Το ότι δεν ζω σε ένα μικρό μέρος, είναι μια θυσία για μένα.  

» Δεν είμαι από αυτούς που λένε θα κάνω μόνο αυτό. Θα μπορούσα να κάνω οποιαδήποτε δουλειά για επιβίωση. Εντός των δυνατοτήτων μου, βέβαια. Δεν θα μπορούσα να γίνω πυρηνικός φυσικός.  

» Ζω στο κέντρο. Η Αθήνα είναι η αγαπημένη μου πόλη και δεν θα μπορούσα ποτέ να μείνω σε προάστιο. Εάν έμπαινα στη διαδικασία να μείνω σε προάστιο, θα έμενα και στην Κέρκυρα, ή στον Βόλο, η σε οποιαδήποτε επαρχία. Από τη στιγμή που επιλέγω να ζω στην Αθήνα, θέλω να μένω μέσα στην Αθήνα, στο κέντρο.  

» Επικρατεί μεγάλη απαισιοδοξία και θλίψη. Αυτό με επηρεάζει. Είναι σαφώς προτιμότερο να βγαίνεις έξω και να βλέπεις χαμογελαστούς ανθρώπους, παρά καταθλιπτικούς. Αυτή η αλλαγή με έχει ενοχλήσει περισσότερο.  

» Όταν κάτι με ενοχλεί, προσπαθώ να γυρίζω σπίτι μου. Μου αρέσει πάρα πολύ να είμαι στο σπίτι μου. Οπότε όταν δεν νιώθω καλά πηγαίνω αμέσως σπίτι. Μπορώ, όταν κάτι με ενοχλεί, να τα κλείσω όλα έξω, είμαι τέτοιος άνθρωπος. Θεωρώ πολύ σημαντικό το σπίτι. Εκεί μπορεί κανείς να κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει, να κλείσει το κινητό, αυτό το μηχάνημα του διαβόλου και να ηρεμήσει.  

» Μου αρέσουν πάρα πολύ τα Playmobil, ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι από μικρή. Κάποια στιγμή σταμάτησα να ασχολούμαι, αλλά εδώ και ένα χρόνο αποφάσισα ότι είναι κάτι που με ηρεμεί. Χαλαρώνω πολύ στήνοντας τα Playmobil. Φτιάχνω διάφορα κόνσεπτ. Τον Φεβρουάριο πήγα για λίγο στην Κέρκυρα και βρήκα κάτι παλιά playmobil και ενθουσιάστηκα. Είναι από αυτά που δεν γυρίζουν τα χέρια τους, είναι τέλεια.  

» Έχω έναν σκύλο, 12 ετών, κόκερ. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να αρχίσουμε να ασχολούμαστε περισσότερο με τα ζώα σε αυτή τη χώρα. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτό που συμβαίνει εδώ. Έξω τα φροντίζουν, υπάρχει μέριμνα. Εδώ συμβαίνει σχεδόν το ανάποδο. Τις προάλλες διάβασα ότι κάποιος στο Νέο Φάληρο σκότωσε με λοστό δύο αδέσποτα. Σοκάρομαι. Σοκάρομαι με οποιαδήποτε μορφή βίας ενάντια σε παιδιά, ζώα και ηλικιωμένους.   

» Νομίζω ο Γκάντι είχε πει ότι ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζώα. Το πιστεύω πάρα πολύ. Δεν μπορώ να στεναχωρηθώ με έναν άνθρωπο που πεινάει γιατί ξέρω ότι είναι σε θέση να πάει κάπου και να ζητήσει φαγητό. Οπότε δεν με απασχολεί. Ένας άνθρωπος πληγωμένος θα πάει στο νοσοκομείο. Ένα ζώο πληγωμένο, ή νηστικό, ή διψασμένο δεν έχει επιλογή. Πραγματικά στεναχωριέμαι πολύ περισσότερο. Απλά βλέπεις ότι είναι εντελώς αβοήθητο...  

» Τελείωσα εδώ τη δραματική σχολή και μετά πήγα στη Ρώμη που σπούδασα σκηνοθεσία και παραγωγή. Νομίζω ότι δεν θα ήμουν καλή στη σκηνοθεσία. Παραγωγός, όμως, θα ήμουν καλή. Νομίζω ότι μπορώ εύκολα να καταλάβω τι θέλει ο άλλος να κάνει. Στη σκηνοθεσία που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τα φώτα, τα σκηνικά, τα πάντα, θα ήμουν κακή. Νομίζω θα πάθαινα νευρικό κλονισμό.  

» Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Ταξιδεύω όσο πιο συχνά μπορώ. Τον τελευταίο χρόνο θέλω πολύ να πάω στο Νησί του Πάσχα. Ελπίζω να το κάνω μέσα στην επόμενη δεκαετία...»
 

πηγή: in.gr