«Με την έκθεση αυτή, θέλω να αφυπνίσω την κοιμισμένη ευαισθησία του θεατή που βομβαρδίζεται με αρνητισμό και φόβο», λέει η ζωγράφος Ράνια Καπελιάρη τα έργα της οποίας παρουσιάζονται στην «Γκαλερί της Έρσης» στο Κολωνάκι, με τίτλο «Τελετές μαγείας».   Η έκθεση αποτελείται από σειρά έργων μικτής τεχνικής με χαρακτικά, λάδια, σκίτσα, κολλάζ, τρισδιάστατες επιφάνειες μικρών και μεγαλυτέρων διαστάσεων.
 

«Τα έργα της έκθεσης» λέει η ζωγράφος «αποτελούν έναν συνδυασμό φωτογραφικών τεχνικών, ζωγραφικής και χαρακτικής, με εικόνες της εποχής του βωβού κινηματογράφου καθώς και μια σειρά τρισδιάστατων έργων. Πρόκειται για έργα που έγιναν τον τελευταίο χρόνο με αφορμή τα γεγονότα της σημερινής δύσκολης εποχής και κάνουν μια προσπάθεια, ως αντίδοτο, να επιστρέψουμε στον ρομαντισμό».  

Στα έργα, αναφέρει η Ράνια Καπελιάρη, παρουσιάζονται «Οι εικόνες της πόλης όπως την θυμόμαστε, στιγμές της παιδικής ηλικίας, ο έρωτας, η θάλασσα, η συντροφιά, το ταξίδι, οι γειτονιές, οι τόποι και τα χρώματα μιας αθώας εποχής, η ποίηση, το δένδρο των συναισθημάτων, ενάντια στην οικολογικά κατεστραμμένη Αθηνά, στην ασχήμια και στην καταστολή του αυθόρμητου».

Αύριο, στη μια μετά το μεσημέρι στην γκαλερί της Ερσης στο Κολωνάκι, Κλεομένους 4 όπου παρουσιάζεται η έκθεση, οργανώνεται συνάντηση για συζήτηση, ένα ποτήρι κρασί και μια μάτια στα έργα, κάτω από τους ήχους της ζωντανής μουσικής από το σαξόφωνο του Μαρίνου Γαλατσιου.  

Η Ράνια Καπελιάρη είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών (Ecole Des Beaux Arts) στο Παρίσι, μεταπτυχιακές σπουδές στην Αίγυπτο και έχει κάνει δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.  

Έργα της υπάρχουν σε πινακοθήκες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.  

Η έκθεση, στην «Γκαλερί της Ερσης» στο Κολωνάκι θα διαρκέσει ως και την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012.