Τα διαφημιστικά τρέιλερ και οι αφίσες της Χολλιγουντιανής ταινίας «Neighborhood Watch» αποσύρθηκαν πρόσφατα από την Αμερική, καθώς οι υπεύθυνοι της εταιρίας Twentieth Century Fox, που έχει αναλάβει την προώθηση του φιλμ στις αίθουσες, θεωρούν πως μια σκηνή από το τρέιλερ ίσως προκαλέσει αντιδράσεις, αφού παραπέμπει (όχι σκόπιμα σύμφωνα με τους συντελεστές) σε ένα πραγματικό, τραγικό γεγονός.
Το θέμα της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ben Stiller και Vince Vaughn, παρουσιάζει τη δράση εθελοντών φρουρών, οι οποίοι αναλαμβάνουν να φυλάξουν τη γειτονιά τους από τους εισβολείς εξωγήινους. Και μπορεί το σενάριο να παραπέμπει σε περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο μια σκηνή από το φιλμ μοιάζει να είναι βγαλμένη από τη ζωή. Σε αυτήν, ο ηθοποιός Jonah Hill εμφανίζεται να «σημαδεύει» νοερά με το χέρι του το σημείο μιας γειτονιάς στην οποία παίζουν παιδιά. Πριν από λίγο καιρό, έξω από τη μεγάλη οθόνη, σε μια υπαρκτή γειτονιά της Φλόριντας, στις ΗΠΑ, ένας εθελοντής φρουρός πυροβόλησε και σκότωσε έναν μαύρο νεαρό, ονόματι Trayvon Martin, επειδή, όπως ισχυρίστηκε του φάνηκε ύποπτος.

Το γεγονός της 26ης Φεβρουαρίου πυροδότησε τις αντιδράσεις της κοινότητας των έγχρωμων (και όχι μόνο) της Φλόριντας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον άδικο χαμό του 17χρονου. Φοβούμενοι λοιπόν μήπως προκαλέσουν την αργή, αλλά και τον πόνο του κόσμου, οι συντελεστές της ταινίας «Neighborhood Watch» αποφάσισαν να αποσύρουν τα τρέιλερ και τις διαφημιστικές αφίσες που ίσως «θυμίσουν» σε κάποιους το τραγικό περιστατικό. Πάντως, οι υπεύθυνοι της εταιρίας Twentieth Century Fox υποστηρίζουν ότι η κινηματογραφική ταινία ουδεμία σχέση έχει με το θάνατο του νεαρού Trayvon Martin, ενώ τονίζουν ότι συμπαραστέκονται με τον τρόπο τους σε όλες τις οικογένειες, που «δοκιμάστηκαν» άμεσα ή έμμεσα από το τραγικό περιστατικό.

Πηγή: ert.gr/BBC