Οι θαυμαστές του «Χάρι Πότερ» θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα στούντιο όπου γυρίστηκαν οι ταινίες του διασημότερου μικρού μάγου αφού οι πύλες τους ανοίγουν στο κοινό το Σάββατο 31 Μαΐου στο Χέρτφορντσίρ της Αγγλίας.

Τοποθεσίες όπως το πολυτελές γραφείο του καθηγητή Dumbledore και το Great Hall περιλαμβάνονται στην περιοδεία ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τις περίπλοκες λεπτομέρειες των σκηνικών, οι οποίες δεν φαινόντουσαν στη μεγάλη οθόνη.

Αν και υπήρξε κριτική για τις τσουχτερές τιμές στο κατάστημα δώρων, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι τα διάφορα ακριβά αντικείμενα είναι «απίστευτα καλής ποιότητας» ενώ ο διευθυντής της Warner Bros στην Αγγλία Josh Berger δήλωσε ότι «Όπως πάντα, υπάρχει κάτι που είναι πολύ καλή ποιότητα. Και είναι ακριβό στην κατασκευή του, οπότε είναι ακριβό και στην τιμή» και πρόσθεσε ότι το 25% των εμπορευμάτων είναι κάτω των 12 ευρώ.

Οι ταινίες Χάρι Πότερ έδειξαν τον καλύτερο βρετανικό κινηματογράφο για περισσότερο από μια δεκαετία ενώ το συγκεκριμένο τουρ στα στούντιο θα είναι μια δοκιμασία για το κατά πόσον το κοινό θα μπορεί να αγαπήσει με τον ίδιο τρόπο όπως αγάπησε τις ιστορίες του μικρού μάγου στη μεγάλη οθόνη.

Πηγή: bbc/ert.gr