Σε αίσιο τέλος δείχνει ότι οδηγείται το θέμα του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης, μετά την απόφαση έκτακτης σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, και του ορισμού υπογραφής σύμβασης μεταξύ της αρχαιολογικής Εταιρείας και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ), την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Σχεδόν επτά χρόνια έχουν περάσει από την κατάρρευση τμήματος του βιοκλιματικού στεγάστρου και σήμερα το στέγαστρο -μια κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα και ξύλο- έχει τοποθετηθεί,ενώ ο προϊστορικός οικισμός είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους τουρίστες που συρρέουν στο νησί αυτές τις ημέρες.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα λειτουργήσει με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, καθώς και τη βοήθεια πέντε δημοτικών υπαλλήλων. Στη συνέχεια,θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Το δυστύχημα στο Ακρωτήρι,τον Σεπτέμβρη του 2005,είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ουαλός τουρίστας και να τραυματιστούν άλλοι έξι. Η τότε ηγεσία του ΥΠΠΟΤ είχε επιρρίψει τις ευθύνες σε λανθασμένες τεχνικές επιλογές.


πηγή: naftemporiki.gr