Το δραματικό έργο η «Πάχνη», των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, κλείνει τον μεγάλο του κύκλο, με την παρουσίασή του στο θέατρο «Θησείον», για 5 μόνο παραστάσεις, από απόψε - Παρασκευή 6 Απριλίου- στις 9 έως και την Τρίτη 10 Απριλίου.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αναγνώσεις του Εθνικού θεάτρου και επιλέχθηκε από τον Θοδωρή Γκόνη για τη θεαματική έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας. Η επιτυχία που γνώρισε από κοινό και κριτικούς, το 2010, στο θέατρο «Πορεία», σηματοδότησε την έξοδο του στην Ευρώπη, με την παρουσίασή του στο Διεθνές Φεστιβάλ του Sarajevo Winter 2012, όπου χαρακτηρίστηκε σαν μια παράσταση με διεθνή χαρακτηριστικά.

Η «Πάχνη» είναι ένα ιδιαίτερα δυνατό και επιθετικό έργο που μιλάει για τη χαμένη άνοιξη των νέων ανθρώπων, τη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση της γενιάς αυτής, τη σχέση ανάμεσα στο αληθινό και το φαινομενικό και αναδεικνύει τη σχέση της ζωής με την τέχνη, μέσα από την ανακουφιστική διέξοδο που βρίσκουν σε αυτήν οι δύο νεαροί ήρωες του έργου.

Ταυτότητα παράστασης

σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνικά – κοστούμια: Γιάννης Θεοδωράκης, μουσική: Δημήτρης Ζαβρός, κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου, βίντεο άρτιστ: Σόφι Παπαδοπούλου, βοηθός σκηνοθέτη: Σμαρώ Κώτσια. Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος.

Πληροφορίες

Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή – Αθήνα, τηλ.: 210 3255444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 6, 7, 8, 9, 10 Απριλίου, στις 21.00. Τιμές εισιτηρίου: γενική είσοδος: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ. Προπώληση: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου) και στο ταμείο του θεάτρου. Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567, online: www.ticketservices.gr .

Πηγή: naftemporiki.gr