Το Μπαλέτο Béjart της Λωζάνης μετά τις επιτυχημένες του παραστάσεις «Ballet for Life» και «O Γύρος του Κόσμου σε 80 λεπτά», επιστρέφει στο Θέατρο Badminton από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, με μια νέα παράσταση.   Η εν λόγω παράσταση αποτελείται από τρεις χορογραφίες: Η πρώτη χορογραφία«Dionysos» (suite) σε μουσική Ρίχαρντ Βάγκνερ, Μάνου Χατζιδάκι και κοστούμια Gianni Versace, η δεύτερη «Syncope» μία δημιουργία του διαδόχου του Béjart, Gil Roman, και η τρίτη «Bolero», χορογραφία του Maurice Béjart, σε μουσική του Maurice Ravel.   

Πρόκειται για ένα χορευτικό αφιέρωμα στα 25 χρόνια από την ίδρυση του Μπαλέτου Béjart της Λωζάνης, έργο ζωής του κορυφαίου χορογράφου Maurice Béjart.  
Να σημειώσουμε ότι ο χορογράφος γεννήθηκε στη Μασσαλία την 1η Ιανουαρίου 1927 και πέθανε στις 22 Νοεμβρίου 2007, σε ηλικία 80 ετών, στη Λωζάνη.   

Πατέρας του ήταν ο φιλόσοφος Gaston Berger και το αληθινό του όνομα ήταν Maurice Berger, αλλά λίγο αργότερα το αντικατέστησε με το ψευδώνυμο Béjart, σαν φόρο τιμής στο Μολιέρο από το όνομα της συζύγου του, Armande Béjart.   
Ξεκίνησε το χορό σε νεαρή ηλικία ύστερα από τη συμβουλή ενός γιατρού. Στα δεκατέσσερά του, γοητευμένος από τον Serge Lifar, γράφεται στην Όπερα του Παρισιού και μαθητεύει κοντά στην Lioubov Egorova, την Janine Charrat και τον Roland Petit, ενώ παράλληλα σπουδάζει φιλοσοφία.  

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Μωρίς Μπεζάρ, και το συγκρότημα χορού του πραγματοποιεί συνεχόμενες περιοδείες ανά τον κόσμο, διατηρώντας ένα υψηλότατο επίπεδο που το οδηγεί στην κορυφή.   

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, στο φουαγέ του Θεάτρου Badminton, θα φιλοξενηθεί έκθεση με κοστούμια σχεδιασμένα ειδικά για τις παραστάσεις του μπαλέτου Μπεζάρ, από μεγάλους σχεδιαστές, όπως ο Τζιάνι Βερσάτσε, ο Τζόρτζιο Αρμάνι και άλλοι.  


πηγή: tovima.gr