Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης είναι το πού ζουν οι Simpsons. Είκοσι πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο της σειράς, ο δημιουργός της Ματ Γκρένινγκ είναι επιτέλους έτοιμος να αποκαλύψει την απάντηση.

Το «Σπρίνγκφιλντ» είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ονομασίες πόλεων στις ΗΠΑ, καθώς εμφανίζεται σε 22 αμερικανικές πολιτείες.

Ποιο από όλα είναι η πόλη των Simpsons;

«Το Σπρίνγκφιλντ πήρε την ονομασία του από το Σπρίνγκφιλντ του Όρεγκον» αποκαλύπτει ο Γκρένινγκ στο περιοδικό του Ιδρύματος Smithsonian.

Όπως εξηγεί, όταν ήταν μικρός παρακολουθούσε τη σειρά Father Knows Best που διαδραματίζεται στο Σπρίνγκφιλντ, και νόμιζε αρχικά ότι πρόκειται για πραγματική πόλη, κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον όπου ζούσε ο ίδιος.

Αργότερα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για φανταστική πόλη, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να επιλέξει το ίδιο όνομα για τους Simpsons.

O Γκρένινγκ αποκάλυψε επίσης ότι οι χαρακτήρες της σειράς πήραν τα ονόματα των μελών της οικογένειάς του: Χόμερ, Μάργκαρετ, Λίσα και Μάγκι είναι τα ονόματα των γονιών και των αδελφών του. Για τον κατεργάρη της υπόθεσης, όμως, ο Γκρένινγκ προτίμησε το όνομα Μπαρτ επειδή ακουγόταν καλύτερο από το δικό του όνομα, Ματ.

Πηγή: in.gr
TAGS