Και, συγκεκριμένα, τη σελίδα υπ’ αριθμόν 31. Αυτό είναι το concept του σκηνοθέτη Γιώργου Ζαμπουλάκη, βάσει του οποίου θα εκτυλιχθεί το Φεστιβάλ «Page 31» στον πολυχώρο CAMP της πλατείας Κοτζιά την Κυριακή 22/4. Η όλη ιδέα έχει ως εξής: οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες διαλέγουν τη σελίδα 31 απ’ όποιο κείμενο θέλουν και έχουν μόλις 15΄ στη διάθεσή τους για να παρουσιάσουν μια σκηνική εκδοχή της στο κοινό. Όλο αυτό θυμίζει κάπως τα αλλοτινά παιχνίδια των ντανταϊστών όσο και το concept του «24hour plays», το οποίο πρόσφατα είδαμε και στην Αθήνα, είναι όμως οπωσδήποτε μια πρωτότυπη ιδέα.

Στη πρώτη αυτή διοργάνωση του «Page 31» θα δώσουν το παρόν περίπου 220 καλλιτέχνες (από το Δημήτρη Λιγνάδη και τη Μάνια Παπαδημητρίου μέχρι νέους σπουδαστές υποκριτικής και δημιουργούς) και θα παρουσιαστούν περισσότερα από 40 διαφορετικά έργα.

Ανάμεσα σε άλλα, θα δούμε θα δούμε τις παραστάσεις που προκύπτουν από τη σελίδα 31 ορισμένων κειμένων-σημείο αναφοράς, όπως τις «Βάκχες» του Ευριπίδη και το «Όνειρο θερινής νυκτός» του Σαίξπηρ ή τον «Άνθρωπο χωρίς ιδιότητες» του Ρόμπερτ Μούζιλ και τα ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη και του Γιώργου Σεφέρη. 

πηγή: athinorama.gr