Η θεατρική παράσταση «Οι έμποροι των εθνών» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή και συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και της Ομάδας Θεάτρου ΟΠΕRΑ επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου τον Μάιο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η ΟΠΕRΑ προτείνει ένα σκηνικό εγχείρημα βασισμένο στο δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα, Οι έμποροι των εθνών (1882). Με πλαίσιο την εποχή της βενετικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου και την ευρύτερη πολιτική διάσταση που αναδύεται από αυτήν, στον άξονα της συγκρουσιακής σχέσης Ανατολής και Δύσης, το έργο διαπραγματεύεται την υπέρβαση των ορίων της ανθρώπινης φύσης
που καταπονείται στη δίνη μιας ερωτικής παρόρμησης.

Η παράσταση προτείνει την ανάπτυξη μιας σύνθετης θεματικής που αποπειράται να συνδυάσει τη σκηνική αφήγηση με τη μουσικότητα. Στόχος της είναι να αναδείξει με σύγχρονη θεατρική ματιά ένα κείμενο του 19ου αι.,πολυσήμαντο, πολυκύμαντο και διαχρονικό, με το χαρακτηριστικό γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη.

Τόσο οι ηθοποιοί όσο και οι μουσικοί που θα παίζουν ζωντανά στη σκηνή υπηρετούν την αφήγηση της ιστορίας αλλά ταυτόχρονα διευρύνουν τα όρια του θεάτρου μέσα από τις δυνατότητες που τους προσφέρει η τεχνολογία. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μουσικό θέατρο όπου τα νέα μέσα συνδιαλέγονται δημιουργικά με το γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση δημιουργώντας ένα ερεθιστικό σκηνικό περιβάλλον.

Συντελεστές


Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία - Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Βίντεο: Στάθης Αθανασίου
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Μαϊστράλη
B΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
Ερμηνεύουν
Οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Κώστας Καλλιβρετάκης, Νέστορας Κοψιδάς, Μαρία Παρασύρη, Δανάη Σαριδάκη
Οι μουσικοί: Ιάκωβος Παυλόπουλος, Σοφία Ευκλείδου

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος 15€
Φοιτητικό 10€
8€ για ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας
Πληροφορίες εκδήλωσης

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743 Aθήνα, http://www.theatroneoukosmou.gr/

Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00

Είσοδος 8 - 15 ευρώ


Πηγή: elculture.gr