Το ΚΘΒΕ εγκαινιάζει τον θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», με τη θεατρική παράσταση του Έντα Γουόλς «Chatroom», που παρουσιάζεται, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Ρούφα, στο νέο Υπερώο της ΕΜΣ, από την Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Ας προσέξουμε τα όνειρά μας όπως τα παιδιά μας. Ας κατανοήσουμε τα προβλήματα του εφήβου και ας τον οδηγήσουμε δείχνοντάς του πόσο πολύ και εμείς ψάξαμε τον δρόμο μας στην ηλικία του. Όλοι περπατήσαμε αυτόν τον δρόμο σε όλες τις εποχές. Αυτό το μονοπάτι που κάποτε ήταν χωμάτινο, έγινε τσιμεντένιο, μετά από αιώνες έγινε άσφαλτος, μετά
αεροδιάδρομος και τελικά σήμερα οπτική ίνα μεταφοράς δεδομένων. Δεν θα πάψει ποτέ να είναι μια φάση της ζωής μας ανεπανάληπτη. Τα εφηβικά μας χρόνια, με τις αγωνίες, την ανατροπή, την εσωτερική μας πάλη, τον θυμό αλλά και το ανάλαφρο πάτημά μας στην κοινωνία θα καθορίζει το παρόν και το μέλλον μας. Η ανάγκη μου να παρουσιαστεί αυτό το
έργο, γεννήθηκε κυρίως από δυο πράγματα. Από τον φόβο μου πως χάνουμε την πραγματική επαφή με τους νέους, οι οποίοι όλο και πιο πολύ κλείνονται στα δωμάτιά τους ζώντας κοινωνικά μέσα από το διαδίκτυο, χωρίς πραγματική επαφή και από το βάρος των αδιεξόδων που βιώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας.

Ένα κοινωνικό φαινόμενο που χαρακτηρίζει την εποχή του δυτικού μας τρόπου ζωής.  Ας αναλογιστούμε λοιπόν τα θετικά και τα αρνητικά και πώς ένα αθώο παιχνίδι μπορεί να γίνει φονική μηχανή, ποια τα όρια της χρήσης προς όφελός μας και ποια τα όρια της κατάχρησης. Σε μια εποχή ανελευθερίας, κρίσης αξιών και προπαγάνδας, οι νέοι, βρίσκουν διέξοδο στο Chatroom.

Συντελεστές

Μετάφραση - σκηνοθεσία: Γιώργος Ρούφας
Σκηνογραφία - εικονικό περιβάλλον - φωτισμοί: Στάθης Μήτσιος
Video art: Γιάννης Πειραλής, Στάθης Μήτσιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ματίνα Κουλουριώτη
Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Γιάννης Καραούλης (Γουίλιαμ), Χάρης Παπαδόπουλος (Τζακ), Μαριάννα Αβραμάκη (Εύα), Ματίνα Κουλουριώτη (Έμιλυ), Θάνος Φερετζέλης (Τζιμ), Εύα Οικονόμου-Βαμβακ (Λώρα)
Εισιτήρια

Οι θεατές των παραστάσεων καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν σε κοινωνικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, το ΚΘΒΕ, για τη διάθεση των τροφίμων, θα συνεργαστεί με τους ακόλουθους Οργανισμούς και ιδρύματα: «Το Χαμόγελο του παιδιού», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα»,  Παπάφειο Ίδρυμα & Ξενώνας Προστασίας Αγάμων Μητέρων «Το Σπίτι της Μαρίας».

Πληροφορίες εκδήλωσης

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Εθνικής Αμύνης 2, 54621 Θεσσαλονίκη,

Τετάρτη έως Παρασκευή στις 21.15

Πηγή: elculture.gr