Το έργο "Κοινός Λόγος" της Έλλης Παπαδημητρίου παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου (Ε.ΣΗ.Ε.Π.Η.Ν.) . Ο λόγος, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ... κοινός είναι, καθώς οι θεατές θα παρακολουθήσουν αναμνήσεις καταστροφής, διωγμών και θρήνου να "ζωντανεύουν" ... επί σκηνής. Ο «Κοινός λόγος» είναι αφηγήσεις ανωνύμων καταγεγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου, που χρονικά καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια.

Επτά γυναίκες συνομιλούν και παράγουν «κοινό λόγο».

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Ηράκλειο στις αρχές Ιουνίου 2012.

Οι αφηγήσεις τους αφορούν μικρά περιστατικά με φόντο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και όλα αυτά συναρμολογούν το πάζλ της κοινής μας ιστορίας, την ιστορία του Ελληνικού Έθνους κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα. Μικρασιατική καταστροφή, Κατοχή, Εμφύλιος.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής.

Η σκηνοθεσία – σκηνογραφία – ενδυματολογία είναι του Γιώργου Αντωνάκη και η μουσική διδασκαλία και επιμέλεια του Αντρέα Γιακουμάκη.

 Οργάνωση  Παραγωγής, Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κώστας Βεζυράκης.

Στην παράσταση θα παίζουν ζωντανά Πολίτικη λύρα ο Γιώργος Γιανναδάκης και  ακορντεόν η Ελένη Στάθογλου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ελένη Βακεθιανάκη, Αντιγόνη Καμπάνη, Κατερίνα Μποτζάκη, Κατερίνα Παντινάκη, Γωγώ Σωτηρίου, Ρένα Τσάκα και Ελίνα Φαρσάρη.


Πηγή: cretalive.gr