Η ταινία του Γκάρι Ρος, Hunger Games, συνεχίζει τη θριαμβευτική της πορεία στο box-office. Έχει ήδη ξεπεράσει τα 530 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως και βρέθηκε για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στην κορυφή του αμερικάνικου box-office.

Είναι η πρώτη ταινία που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά το Avatar του Τζέιμς Κάμερον.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ταινία συγκέντρωσε 21,5 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office, φτάνοντας σε 24 ημέρες τα 337 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Αναμένεται να είναι μία από τις τοπ 25 επιτυχίες όλων των εποχών στη βόρεια Αμερική. Στην Ελλάδα η ταινία δεν έχει βέβαια σημειώσει την ανάλογη επιτυχία (μέχρι τις 8 Απριλίου είχε κόψει γύρω στα 73.000 εισιτήρια).

Στις ΗΠΑ, πάντως, το σύμπαν της Σούζαν Κόλινς έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης της δεύτερης ταινίας, με τίτλο Catching Fire, μετά την αποχώρηση του Γκάρι Ρος.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι και εκείνο του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Τουλάχιστον αυτόν φαίνεται ότι επιθυμεί διακαώς η Lionsgate, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας.

Ο Κρόνενμπεργκ είναι ένα από τα ονόματα μιας λίστας επτά ή οκτώ σκηνοθετών που εξετάζει η εταιρία.

Κάθε ένα από αυτά διαθέτει μεγάλη κινηματογραφική εμπειρία και ξεχωριστό όραμα, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί και η συγγραφέας Σούζαν Κόλινς.

Εκτός από εκείνο του Ντ.Κρόνενμπεργκ (που θα αποτελούσε έκπληξη το να δεχθεί να σκηνοθετήσει ένα μπλοκμπάστερ τέτοιου μεγέθους) έχουν ακουστεί, επίσης, τα ονόματα των Αλφόνσο Κουαρόν και Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου.

Πηγή: in.gr