Στην παράσταση «Αντιγόνη», παρουσιάζεται η ιστορία της Αντιγόνης μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Μπρεχτ, ο οποίος χρησιμοποιεί την παγκοσμίως γνωστή ηρωίδα ως διαχρονικό σύμβολο της αντίστασης και της ελευθερίας, με σκοπό να καταδείξει τον παραλογισμό του πολέμου και της κρατικής ολοκληρωτικής εξουσίας, που ζητάει το αίμα των πολιτών για να παίξει τα αθέμιτα πολιτικά της παιχνίδια. Η παράσταση οδηγείται στη διερευνητική αντιστοίχιση του μύθου με τη σύγχρονη εποχή, όπου σε πολλές γωνιές της Γης ξεσπούν εμφύλιοι πόλεμοι και αντιδράσεις απέναντι σε ολοκληρωτικούς «ηγέτες», με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, της δράσης και του αυτοπροσδιορισμού, την ελευθερία του να είσαι δημιουργός του εαυτού σου και της κοινωνίας σου.

Την παράσταση «Αντιγόνη» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Σάββατο 21 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Νικόλας Μίχας

Ερμηνευτές: Ειρήνη Μπαλτά, Χριστόδουλος Στυλιανού, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χάρις Συμεωνίδου, Μάρα Βλαχάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Φώτης Τσοτουλίδης, Μάριος Μακρόπουλος.

Μουσική σύνθεση και εκτέλεση: Χρίστος Θεοδώρου Κοστούμια – Σκηνικά: Δημήτρης Κατσούλης

Χορογραφίες – Κίνηση: Κατερίνα Σπυροπούλου Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Κομμώσεις – Μακιγιάζ: Σεβαστή Τσατάλα Βοηθός σκηνοθέτη: Ζένια Αγκιστριώτη

Φωτογραφίες: Χρήστος Μαρκαντώνης Παραγωγή: The Terra Incognita Art Company

Πηγή: ert.gr