Η Κατρίν Ντενέβ, ζωντανός θρύλος της Γαλλίας και ηθοποιός που συνδέθηκε με ιστορικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου – από την «Ωραία της ημέρας» του Λουίς Μπουνιουέλ έως την «Αποστροφή» του Ρόμαν Πολάνσκι – βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο θεός αγαπά το χαβιάρι».    Η Ντενέβ υποδύεται την Αικατερίνη τη Μεγάλη της Ρωσίας και τα γυρίσματα των αρκετών σκηνών της ολοκληρώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή.   

Η ταινία, που εκτός άλλων γυρίστηκε σε αυθεντικούς χώρους της Ρωσίας, είναι ένα πληθωρικό και πανάκριβο έπος, με πυρήνα τον βίο και την πολιτεία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος ξεκίνησε ως πειρατής από τα Ψαρά και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους φιλέλληνες.   

Τον Βαρβάκη υποδύεται ο γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ. Στην ταινία εμφανίζονται πολλοί έλληνες ηθοποιοί, ανάμεσα στους οποίους ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Ακης Σακελλαρίου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ο οποίος μοιράζεται μια σκηνή με την Ντενέβ.   

Η ταινία «Ο θεός αγαπά το χαβιάρι» θα προβληθεί στην Ελλάδα σε διανομή Feelgood Entertainment.


Με πληροφορίες από tovima.gr