Την Tυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui μαζί με τους συνεργάτες της Νεκτάριο Σταματέλο και Νίκο Σουλιώτη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά στις 26 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που ακούει στον τίτλο«Mounajat», που σε ελληνική απόδοση σημαίνει ικεσία.    Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα θρησκευτικά λαϊκά τραγούδια και στους ύμνους από την λατρευτική κληρονομιά του αραβικού κόσμου και τη μυστικιστική παράδοση του Ισλάμ, καθώς και στα τραγούδια και τους ύμνους των αραβόφωνων χριστιανών.   

Πρόκειται για τραγούδια δοξαστικά, τραγούδια επίκλησης και ικεσίας προς το θείο, ύμνους προς τον προφήτη Μωάμεθ, την Παναγία και τους αγίους. Ανάμεσα στα τραγούδια θα διαβαστούν αντιπροσωπευτικά ποιήματα των σούφι ποιητών επιλεγμένα από την κλασική αραβική παράδοση.   

Η Τυνήσια ερμηνεύτρια που συγκινεί με την φωνή της τους λάτρεις της παραδοσιακής και έθνικ μουσικής θα βρεθεί για μία βραδιά κοντά μας και μαζί με τους συνεργάτες της θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες της Μεσογείου.  

Τα τραγούδια θα συνοδεύονται, από το μουσικό όργανο νέυ με τον Νεκτάριο Σταματέλο και από κρουστά με τον Νίκο Σουλιώτη.    


INFO:  
Πότε: 26/04/2012
Χώρος: Κτιριακό Συγκρότημα Κεραμεικού, Μουσείο Μπενάκη
Ωρα: 21:00
Εισιτήρια: 8 ευρώ
Διάρκεια: 90 λεπτά


πηγή: tovima.gr