Με δύο αγαπημένες από το Ελληνικό κοινό δισκογραφικές δουλείες του συνθέτη, Μίμη Πλέσσα βασίζεται το αφιέρωμα προς τιμήν του, που πραγματοποιείται την Τρίτη, 24 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. «Ο Δρόμος» και «Μίλα μου για τη Λευτεριά», είναι οι τίτλοι των δίσκων, τους στίχους των οποίων υπογράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Και οι δύο δουλειές παρουσίασαν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Τα τραγούδια τους ακούγονται ακόμη, καθώς αποτελούν και αυτά ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής μας κληρονομιάς.

Για το αφιέρωμα προς τιμή του αγαπημένου Έλληνα συνθέτη, ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας θα εμφανιστεί στο πιάνο, ενώ τις συνθέσεις του θα ερμηνεύσουν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Σπύρος Κλείσσας. Μαζί τους, το φωνητικό σύνολο «Εν Φωναίς» και η Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ. Τη διεύθυνση της οποίας αναλαμβάνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Παίζουν επίσης οι:

Γιώργος Παχής: Μπουζούκι

Νάσος Σωπήλης: Πλήκτρα

Δημήτρης Στασινός: Ηλεκτρική κιθάρα

Η συναυλία ξεκινάει στις 20:30. Τιμές εισιτηρίων: από 14 ως 50 ευρώ. Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ: 7,5 ευρώ Πολύτεκνοι, 65 ετών και πάνω: 9,5 ευρώ.

Πηγή: ert.gr