Στον κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Aλκηστις Πρωτοψάλτη, με τίτλο «Για πού τραβάς ελπίδα», σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους των Μιχάλη Γκανά, Άρη Δαβαράκη, Ελένης Ζιώγα, Ρεβέκκας Ρούσση και Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Η ιδέα της παρουσίασης πρωτότυπη, καθώς ομιλητές ήταν ο κ. Λάκης Λαζόπουλος, ο κ. Παύλος Σάμιος και η κα. Λένα Αρώνη, οι οποίοι ως πρώτοι ακροατές των τραγουδιών, πριν κυκλοφορήσουν, μετέφεραν την εμπειρία τους από το μουσικό αυτό ταξίδι.

Η Λένα Αρώνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με την ακρόαση αυτού του άλμπουμ, μας δίνεται η ευκαιρία να αισθανθούμε συνδημιουργοί, να συνταξιδέψουμε στο χωροχρόνο και να νιώσει ο καθένας ένας μικρός καλλιτέχνης». Και συνέχισε λέγοντας, «εκτιμώ και θαυμάζω απεριόριστα την ’λκηστη και την Ευανθία, γιατί πάλεψαν και παλεύουν γι’ αυτό που αγαπούν».

Ο εικαστικός Παύλος Σάμιος είπε: «αυτή η δισκογραφική δουλειά μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές του Καβάφη, του Τσαρούχη και του Χατζιδάκι. Αν δεν προϋπήρχαν αυτοί οι 3 σπουδαίοι δημιουργοί, δεν θα είχαμε σήμερα στα χέρια μας ένα δίσκο που να σε ταξιδεύει μέσα από τον στίχο, την μουσική και την ερμηνεία».

Ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε τον πρώτο στίχο με τον οποίο ξεκινάει το άλμπουμ... «"Η βάρκα λύθηκε", Το αίσθημα που έχω αυτήν την εποχή, τα τελευταία χρόνια κωπηλατούμε με τα σχοινιά της βάρκας δεμένα στο λιμάνι... Και συναντιούνται δύο άνθρωποι, που υπηρετούν με συνέπεια, αγάπη, εργασία, σεβασμό σε ό, τι κάνουν και στους παλαιότερους και έρχονται αυτήν την εποχή να λύσουν την βάρκα της ψυχής. Νιώθεις ότι σε βάζουν σε ένα μουσικό παραμύθι τόσο μα τόσο δυνατό».

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με την σειρά της δήλωσε ότι η 'Aλκηστις Πρωτοψάλτη υπήρξε η ώθηση και η δύναμη για να ξαναγράψει τραγούδια, ενώ η ερμηνεύτρια, κλείνοντας, επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της συνεργασίας στο στούντιο ήταν σαν «ταυτόχρονα όλοι οι συντελεστές να ήπιαμε νερό από την ίδια πηγή».

Για την συνεργασία τους μίλησαν και οι στιχουργοί των τραγουδιών 'Aρης Δαβαράκης, Ελένη Ζιώγα, Ρεβέκκα Ρούσση και Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, καθώς και ο Στέλιος Διονυσίου, ο οποίος συμμετέχει σε ένα τραγούδι.

Πηγή: naftemporiki.gr