Η δραματική σειρά «Appropriate Adult» που μεταδίδεται από το Βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV1 συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA (βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Τεχνών του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης), που εφέτος θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 27 Μάιου.
Το «Appropriate Adult» είναι μια δραματική, αστυνομική σειρά, που πραγματεύεται την έρευνα για τον εντοπισμό και την καταδίκη ενός κατά συρροή δολοφόνου. Συνολικά έλαβε τέσσερεις υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων αυτή για την καλύτερη, μικρή τηλεοπτική σειρά και την καλύτερη ερμηνεία πρωταγωνιστικών ρόλων, για τους Dominic West και Emily Watson, αντίστοιχα.
Η σειρά του BBC με τίτλο «Sherlock», αλλά και το δράμα του Chanel 4 «This is England '88» συγκέντρωσαν τρεις υποψηφιότητες αντίστοιχα. Οι σειρές «Misfits», «Spooks» «Scott and Bailey» και «The Fades» διεκδικούν το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς.

Όσον αφορά τη βράβευση καλλιτεχνών – συντελεστών, ανάμεσα στις σημαντικές υποψηφιότητες είναι και αυτή της πέντε φορές βραβευμένης με BAFTA Βρετανίδας ηθοποιού, Maggie Smith, η οποία εφέτος διεκδικεί το βραβείο Β' γυναικείου ρόλου, για τη συμμετοχή της στη σειρά «Downtown Abbey».

Ο παρουσιαστής της τελετής απονομής των βραβείων BAFTA και κωμικός ηθοποιός, Dara O'Briain είναι υποψήφιος προς βράβευση για το ρόλο του στο τηλεοπτικό σόου «Mock the Week». Περισσότερες πληροφορίες για τα τηλεοπτικά βραβεία και τις υποψηφιότητες αναφέρονται και σε σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας του BBC. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι για εφέτος προβλέπεται η δημιουργία καινούριας κατηγορίας βραβείων, για τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε φανταστικά ή πραγματικά γεγονότα.

Πηγή: BBC/ert.gr