Τη νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός» στηρίζουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE, στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεών τους για την προβολή και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.  
Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το σύνολο των αρχαιοτήτων από το περίφημο ναυάγιο των Αντικυθήρων. Στο πλαίσιο της έκθεσης, εντυπωσιακή είναι και η παρουσίαση του πολύτιμου «Μηχανισμού των Αντικυθήρων», που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να εμπλουτίζει τις γνώσεις μας στην αρχαία ελληνική τεχνολογία και αστρονομία.  


Ο ΟΤΕ και η COSMOTE θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολιτισμού, έχουν αξιοποιήσει διαφορετικές πτυχές της πολυδιάστατης αυτής περιοδικής έκθεσης, προκειμένου να φέρουν το κοινό σε επαφή με τα σπάνια ευρήματα, που αποτελούν απόδειξη της πρωτοποριακής συλλογιστικής των προγόνων μας.  
Συγκεκριμένα, οι ενέργειες του ΟΤΕ και της COSMOTE περιλαμβάνουν:

Χορηγία εκπαιδευτικού προγράμματος για εφήβους με τη μορφή διαδικτυακού διαγωνισμού, το οποίο θα εστιάζει στο Μηχανισμό των Αντικυθήρων και τις λειτουργίες του και θα συνδυάζει γνώσεις από την Αστρονομία και τη Μηχανική.

Δημιουργία ειδικού εντύπου που θα αναλύει το Μηχανισμό και θα προβάλει τα τεχνολογικά επιτεύγματα των Ελληνών, τα οποία έγιναν γνωστά λόγω του ναυαγίου.

Παροχή δωρεάν WiFi Internet για ένα χρόνο, για να μπορούν οι επισκέπτες της έκθεσης να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δημιουργία internet corner για δωρεάν πλοήγηση των επισκεπτών.