Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα και Φora, (Σύνδεσμος Χορού) διοργανώνουν το ξεχωριστόχορογραφικό εργαστήριο 9 + 1, στο οποίο διαμέσου μίας ιδιαίτερης διαδικασίας οι 5 χορογράφοι οδηγούν τους συμμετέχοντες σε μία κοινή παράσταση με γενικό τίτλο "Αλυσιδωτές Αντιδράσεις".   
Με ελεύθερη είσοδο.  
Οι πέντε ομάδες σύγχρονου χορού, με βάση την εμπειρία και τις προτάσεις όσων πήραν μέρος στο 7+1 εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011, αποφάσισαν σε συνεργασία με τοΙΜΚ να εξελίξουν τη δράση τους διοργανώνοντας το εργαστήριο 9+1.    

Σε αυτό μέσα από μια συμπυκνωμένη διαδικασία προβών και παράστασης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τη μέθοδο του κάθε χορογράφου, ενώ παράλληλα ενισχύεται η πρωτοβουλία και η συμμετοχή σε δημιουργικές - καλλιτεχνικές δραστηριότητες και προωθείται η ακόμη στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις πέντε ομάδες.    

Το εργαστήριο που έχει γενικό τίτλο "Αλυσιδωτές Αντιδράσεις" απευθύνεται  σε επαγγελματίες καλλιτέχνες αλλά και ερασιτέχνες όλων των ηλικιών, ανάλογα με το κάλεσμα του κάθε χορογράφου.    

Οι χορογράφοι πριν το εργαστήρι θα χορογραφήσουν συνεργατικά μια κοινή αρχή για τις πέντε χορογραφίες και η κάθε ομάδα θα ξεδιπλώσει τη χορογραφία της προς τη δική της κατεύθυνση. Ο κάθε συμμετέχων θα δουλέψει  με μία από τις πέντε ομάδες, από τις 2 έως τις 14 Μαΐου 2012. Τα πέντε κομμάτια που θα προκύψουν, ως μία "Αλυσιδωτή Αντίδραση"  θα ενωθούν σε μια ενιαία χορογραφία και θα παρουσιαστούν σε μια παράσταση τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 21:00 στο Θέατρο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο (απαραίτητη η κράτηση θέσεων).    


πηγή: culturenow.gr