Ένα βιβλίο καταγράφει τη ζωή της Elizabeth Taylor σε όλη της την ένταση, μέσα από ανέκδοτες φωτογραφίες.
Σταρ από τα 12, εκθαμβωτικά όμορφη και με αναμφισβήτητο υποκριτικό ταλέντο: αυτή είναι εν ολίγοις η περιγραφή της Elizabeth Taylor, η ζωή της οποίας παρουσιάζεται στο λεύκωμα «Elizabeth Taylor (1932-2011): Queen of the Silver Screen» που κυκλοφόρησε προ ημερών από τον εκδοτικό οίκο Barnes and Noble.

Το υπογράφει ο Ian Lloyd, φωτογράφος και συγγραφέας, ο οποίος φροντίζει μέσα από πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες να δώσει όλη την ένταση της πολυτάραχης ζωής της, από τις ταινίες της, τους γάμους της και φυσικά το φιλανθρωπικό της έργο.

Η ηθοποιός με τα σμαραγδένια μάτια και την αδυναμία στα τεράστια διαμάντια, η γυναίκα με τους επτά γάμους και τον αστείρευτο έρωτα στον Richard Burton, η εκρηκτική  κινηματογραφική περσόνα του «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και της «Λυσσασμένης Γάτας» είχε πάντα έναν κοινό παρονομαστή σε ό,τι κι αν έκανε: τη δίψα για ζωή. Και αυτό είναι προφανές από τις φωτογραφίες του βιβλίου, οι οποίες παρεμπιπτόντως έχουν τη δική τους ιστορία: πολλές από αυτές τις έδωσε η ίδια η Liz στον φίλο της Michael Jackson, ο οποίος με τη σειρά του τις άφησε σε έναν γερμανό ταξιτζή και του είπε να τις κρατήσει. Και κάπως έτσι έφτασαν στα χέρια του συγγραφέα ανεπανάληπτα στιγμιότυπα που δείχνουν την Taylor, τον Burton και τα παιδιά τους, ακόμα και τον Marlon Brando να παίζει μαζί τους.

Πηγή: Tospirto.net