Τα εβδομήντα της χρόνια κλείνει φέτος η Μαντάμ Σουσού και το γιορτάζει με την παράσταση που ξεκίνησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώ τώρα παίζεται στην Αθήνα, στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου.   Με αφορμή την παράσταση και τη συμπλήρωση 33 χρόνων από το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά, στο φουαγιέ του «Θέατρον» λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με ανέκδοτο υλικό από την ιστορία της Μαντάμ Σουσού, τη ζωή και το έργο του συγγραφέα της.

Την έκθεση την επιμελείται η εγγονή του, Λένα Νίτσου Ψαθά και περιλαμβάνει ανέκδοτες ιστορικές φωτογραφίες από τα θεατρικά ανεβάσματα της «Μαντάμ Σουσού», καθώς και μεγάλες στιγμές από τη ζωή του Δημήτρη Ψαθά από τις αναγνώσεις, τις πρόβες αλλά και τις πρεμιέρες των έργων του, με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.  

Οι θεατές μέσα από αυτήν την έκθεση θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν όλες τις αγαπημένες πρωταγωνίστριες του συγγραφέα που ζωντάνεψαν την περιλάλητη ηρωίδα του, σε σπάνιες στιγμές. Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο της οικογένειας του Δημήτρη Ψαθά.  

Πληροφορίες
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Αίθουσα Αντιγόνη, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300.  


πηγή: lifo.gr