Την πεποίθηση του ότι δεν θα τα είχε καταφέρει να γυρίζει επιτυχώς την τελευταία ταινία του «James Bond», χωρίς τη συμμετοχή του ηθοποιού Daniel Craig στον πρωταγωνιστικό ρόλο, εξέφρασε πρόσφατα ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Sam Mendes («American Beauty», 1999). Αυτή η πληροφορία, αλλά και άλλες, μικρές λεπτομέρειες αναφορικά με την τελευταία περιπέτεια του Βρετανού κινηματογραφικού πράκτορα, με τον τίτλο «Skyfall», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του, το πρακτορείο Reuters.

Όπως είναι γνωστό, το ρόλο του πράκτορα Bond έχουν ενσαρκώσει κατά καιρούς διαφορετικοί, δημοφιλείς ηθοποιοί. Αξέχαστες παραμένουν για πολλούς οι ερμηνείες του Sean Connery που είναι συνυφασμένες με την «κλασική περίοδο» των συγκεκριμένων ταινιών, που βρήκαν τη θέση τους στη μεγάλη οθόνη, με τη μεταφορά των μυθιστορημάτων του συγγραφέα Ian Fleming. Και όμως, ο σκηνοθέτης του «Skyfall», Sam Mendes ισχυρίζεται ότι για τον ίδιο, ο Craig δεν ενσαρκώνει τον «ελαττωματικό» χαρακτήρα (που φαίνεται να έχει ο μυθιστορηματικός ήρωας, όπως παρουσιάζεται στα βιβλία) αλλά έναν ήρωα με πολλές, αντιφατικές πτυχές. «Όλα αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτονται επειδή ο Daniel είναι ικανός να τα φανερώσει μέσα από την ερμηνεία του», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Mendes και προσθέτει «είναι σπουδαίο για μένα να έχω στη διάθεση μου έναν πράκτορα Bond στον οποίο πιστεύω...».

Ανεξάρτητα από το αν η ερμηνεία του Daniel Craig ως Bond είναι ή όχι η καλύτερη συγκριτικά με αυτές του παρελθόντος, κάποιοι θεωρούν ότι έφερε στο ρόλο του δημοφιλούς πράκτορα νέα στοιχεία, προσδίδοντας του ένα ύφος πιο «σκοτεινό», όπως ενδεχομένως φαίνεται από τις ταινίες «Casino Royale» και «Quantum of Solace» στις οποίες ο ίδιος συμμετείχε. Σε κάθε περίπτωση, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είχαν στη διάθεση τους πολύ χρόνο για να «μελετήσουν» τον ήρωα τους, αφού η εταιρία παραγωγής «Metro-Goldwyn-Mayer» σταμάτησε για ένα διάστημα τις εργασίες για την παραγωγή της ταινίας, καθώς αντιμετώπισε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Σήμερα, με τα μέρη των γυρισμάτων του «Skyfall» να έχουν πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, σε νότιες πόλεις της Τουρκίας, αλλά και στη Σαγκάη, οι συντελεστές μπορούν να είναι αισιόδοξοι ως προς την επιτυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το σενάριο προβλέπει τη «ρήξη» του Bond με την προϊσταμένη του «Μ», πάντα με φόντο τις κυριολεκτικά απίστευτες σκηνές δράσης, να στήνουν το σκηνικό της 23ης κινηματογραφικής περιπέτειας του μυστικού πράκτορα. Στο πλευρό του Craig εμφανίζονται οι ηθοποιοί Ralph Fiennes και ο «κακός», αυτή τη φορά, Javier Bardem. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το Νοέμβριο του 2012.

Πηγή: ert.gr/Reuters